İMKB yeni yıla yeni başkanla girdi

İMKB Başkanlığı'na atanan İbrahim Turhan, görevi Hüseyin Erkan'dan devraldı.

İMKB yeni yıla yeni başkanla girdi

Yeni yılla birlikte, İMKB'de de yeni bir dönem başladı.

İMKB Başkanlığı'na atanan İbrahim Turhan, görevi Hüseyin Erkan'dan devraldı.

Borsanın 29 Kasım 2011'de yapılan Olağanüstü Genel Kurulunda 3 yeni üyenin seçimi gerçekleştirilmişti. Olağanüstü Genel Kurulda İMKB Yönetim Kurulunda yer alacak aracı kuruluş temsilcileri İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp olarak belirlenmişti.

Bu arada, diğer 3 İMKB Yönetim Kurulu üyesinin de üçlü kararname ile 2 Şubat'a kadar atanması bekleniyor.

Resmi Gazete'de yer alan değişiklik uyarınca Borsanın Yönetim Kurulu Üye sayısı 5'ten 7'ye çıkarılırken, İMKB Başkanının görev süresi 5 yıldan 4 yıla, Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi de 4 yıldan 3 yıla indirilmişti.

2004'TE MB BANKA MECLİSİ'NE GİRDİ
1968 doğumlu olan İbrahim Turhan, Nisan 2004'te TCMB Banka Meclisi üyeliğine, Haziran 2006'da Para Politikası Kurulu üyeliğine seçilmişti. Turhan, halen bu görevinin yanı sıra üniversitelerde yarı zamanlı öğretim üyesi statüsüyle yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor. Turhan, London School of Economics and Political Sciences (LSE) European Institute bünyesinde kurulan Contemporary Turkish Studies kürsüsünde TCMB adına danışma kurulu üyeliğini de sürdürüyor.

Sayfa Yükleniyor...