İstanbul'da '5 yıldızlı' iftar kişi başı 200 lirayı buluyor

İstanbul'daki lüks otellerin ve birinci sınıf lokantaların 5 yıldızlı iftar sofraları, kişi başı 59 liradan başlıyor, 200 liraya kadar dayanıyor.

İstanbul'da '5 yıldızlı' iftar kişi başı 200 lirayı buluyor

Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, menünün içeriği ve mekana göre değişiklik gösteriyor.

İftar menüleri, İstanbul'un birinci sınıf restoranlarında 100 ila 200 lira arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri müşterileriyle buluşturan 5 yıldızlı otellerde ise 59 liradan başlayıp 200 liraya dayanıyor. Evde yapılan iftar ise çok daha uygun fiyata mal olabiliyor.

"DIŞARIDA İFTARIN BEDELİ EN AZ 40 LİRA"

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, dışarıda iftar yapmanın bedelinin ortalama 40 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını, işletmelerin maliyeti ve kullandığı ürün çeşitliliğine göre fiyatların belirlendiğini, evde ise 4 kişilik bir aile için iftar sofrasının ortalama 50 ila 100 lira arasında kurulabileceğini kaydetti.

Dışarıda iftar yapma alışkanlığının 10 yıl öncesinde yüzde 10 seviyelerinde olduğunu ifade eden Bingöl, "Artık insanların yüzde 95'i mutlaka bir kere bile olsa dışarıda iftar yapıyor. Kimi otelde, kimi lokantada, kimi de iftar çadırında iftar yapıyor" dedi.

"BİRÇOK YERDE REZERVASYON DOLDU"

Ramazan Bingöl, ramazan ayında iş hacminin arttığını, bunun özellikle yeri büyük olan işletmeler için avantaj sağladığını ifade ederek, "Bazı restoranlar gündüz kapalı oluyor ama akşam dolu. Şimdiden birçok yerde rezervasyon doldu" diye konuştu.

Dışarıda yeme-içme alışkanlığının katlanarak arttığını vurgulayan Bingöl, Türk halkının ramazanda dışarıda iftara ödediği meblağın 2 milyar lirayı bulduğunu bildirdi.

OTELLERDE İFTAR 59 LİRADAN BAŞLIYOR

Ramazan ayına uygun şekilde menülerde düzenlemelere giden İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerde iftar fiyatı 59 liradan başlıyor.

İstanbul'un birinci sınıf restoranları da 5 yıldızlı otellerdeki gibi geleneksel lezzetleri, fasıl eşliğinde açık büfe ve alakart olarak misafirlerine ramazan boyunca sunacak. Geleneksel iftariyeliklerin yanı sıra çeşitli sıcak ve soğuk başlangıçlar, ana yemekler ve ramazana özel tatlılardan oluşan iftar menüleri kişi başı 100 liradan başlayıp 200 lirayı aşıyor.

RAMAZAN SOFRALARI İÇİN ÖNERİLER

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • iftar
  • Ekonomi
  • iftar menüleri
  • oruç
  • Ramazan

Sayfa Yükleniyor...