İtalya’dan TÜSİAD Başkanı’na nişan

İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a "İtalya Cumhurbaşkanlığı Dayanışma Nişanı'' verildi.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano adına İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli tarafından sunulan nişan ile ilgili tören, İtalya Başkonsolosluğunun yer aldığı Venedik Sarayı'nda gerçekleştirildi.

MARSILLI: İTALYA BU ÇABAYI SEMPATİYLE İZLİYOR
Marsilli, törende yaptığı konuşmada, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Türkiye'deki politikalarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yönetimindeki TÜSİAD'ın, Avrupa'da Türkiye'nin imajının daha iyi olması yönünde çaba sarfettiğini belirterek, Türkiye'nin AB üyeliğinin en önemli destekçilerinden İtalya'nın da bu çabaları büyük sempatiyle izlediğini dile getirdi.

İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano'nun Türkiye'ye ziyareti vesilesiyle, TÜSİAD ve İtalya'da TÜSİAD'ın muadil kuruluşu Confindustria'nın organize edeceği ekonomi zirvesinin bu yılın kasım ayında Venedik Sarayı'nda yapılacağını bildiren Marsilli, bu etkinliğin, Türkiye'nin İtalya için ekonomik ve ticari alanda da çok önemli bir partner olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

YALÇINDAĞ: DUYGUSAL ANLARDA İTALYAN ŞARKILAR DİNLERİM
Arzuhan Doğan Yalçındağ, İtalyanca başladığı teşekkür konuşmasında, Türk halkının her zaman kendini İtalya'ya yakın hissettiğini belirtirken duygusal anlarını İtalyan şarkılarıyla paylaştığını ifade etti.

İtalya'nın, Türkiye'nin AB yolculuğuna verdiği desteği her zaman takdirle karşıladıklarını kaydeden Yalçındağ, bu desteğin her zaman süreceğine inancını ifade etti.

Törene, iş dünyasından aralarında Aydın Doğan, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Ömer Sabancı'nın da bulunduğu isimler katıldı.

Verilen bilgiye göre, İtalya ile Dayanışma Yıldızı (Order of teh Star of Solidarity of Italy - OSSI) olarak adlandırılan ''İtalya Cumhurbaşkanlığı Dayanışma Nişanı'', İtalyan Cumhurbaşkanlığının kararıyla, ülkelerine katkıda bulunan İtalyan vatandaşlarına ve İtalya ile ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağlayan diğer ülke vatandaşlarına veriliyor.

Sayfa Yükleniyor...