Juncker: Euro Bölgesi'nde en kötü geride kaldı

Euro Bölgesi maliye bakanları grubu başkanı Jean-Claude Juncker, üye ülkelerin ekonomileri için en kötü dönemin geride kaldığını, ancak henüz mali destekleri kesme zamanının gelmediğini söyledi.

Juncker: Euro Bölgesi'nde en kötü geride kaldı

Euro Bölgesi'ndeki 16 AB üyesi ile Avrupa Merkez Bankası'nın ortak toplantısı öncesinde konuşan Euro Bölgesi maliye bakanları grubu başkanı Jean-Claude Juncker, "Şimdilik en kötü dönem geride kaldı" dedi.

Birinci çeyrekte yüzde 2.5 daralan Euro Bölgesi ekonomisi, ikinci çeyrekte ise sadece yüzde 0.1 küçüldü. Bu durum pek çok ekonomistte, Euro Bölgesi ekonomisinin Temmuz-Eylül döneminde tekrar büyümeye başlayacağı beklentisini oluşturdu.

Juncker, "Mali teşvikleri geri çekmenin zamanı gelmedi. Bu çabayı bu yıl ve gelecek yıl boyunca sürdürmek zorundayız; ondan sonra da bir çıkış stratejisi üzerinde anlaşmamız gerek. Bunu görüşeceğiz" dedi.

Toplantıya yakın kaynaklar, bugün AB'nin 27 ülkesinin tamamının katılımıyla yapılacak ayrı bir bakanlar toplantısında da aynı mesajı veren bir karar alınmasının beklendiğini söylediler.

Tüm dünyada hükümetler, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en ağır ekonomik krizle mücadele için trilyonlarca dolarlık ekonomik teşvik paketleri hazırladılar. Artık tartışmalar, bu desteğin zamanı geldiğinde nasıl kesileceği sorusuna odaklanıyor.

Destek çok erken çekilirse ekonomilerin çökebileceğinden, fazla uzun sürdürülürse de enflasyon baskılarının artacağından korkuluyor.

Bu konu 4-5 Eylül günleri Londra'da toplanacak olan G20 sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkeler grubunun maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları toplantısında ele alınacak.

Sayfa Yükleniyor...