Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? (2023 TCMB haziran ayı PPK faiz kararı)

Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların bekleyişi sürmeye devam ediyor. Dolar, altın ve borsa yatırımcıları tarafından merakla beklenen, haziran ayı TCMB Para Politikası Kurulu kararı öncesinde, yatırımcılar ekonomistlerin beklentisini merak ediyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentisi ne?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? (2023 TCMB haziran ayı PPK faiz kararı)

Türkiye Cumhuriyet () faiz kararı toplantısı öncesinde ekonomistler, haziran ayı için açıklanacak politika faizi beklentisini açıkladı. Piyasa yatırımlarını, TCMB faiz kararı doğrultusunda yapacak olan yatırımcılar ise bekleyişini sürdürüyor. Peki, haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

MERKEZ BANKASI KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açıklanacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde? (2023 TCMB haziran ayı PPK faiz kararı) - 1

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Türkiye Cumhuriyet () Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 1.075 baz puan artırılarak yüzde 19,25'e çekileceğini tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 22 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 1.075 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 350 ila 2.150 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 12 ile yüzde 30 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 18 ile 35 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 25 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 8,50'de sabit bırakılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...