Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? Faiz beklentisi ne yöndeydi? (2023 TCMB temmuz ayı PPK faiz kararı toplantısı)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kritik faiz kararını açıkladı. Altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından merakla beklenen temmuz ayı TCMB Para Politikası Kurulu faiz kararıyla birlikte, binlerce kişi yatırımlarını şekillendirecek. Geçtiğimiz ay politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükselten Merkez Bankası'nın, temmuz ayı için aldığı karar sorgulanıyor. Peki, temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? Faiz beklentisi ne yöndeydi? (2023 TCMB temmuz ayı PPK faiz kararı toplantısı)

Temmuz ayı faiz kararı, ekonomistler ve yatırımcılar tarafından merakla bekleniyordu. Merakla beklenen temmuz ayı faiz açıklandı. , haziran'da politika faizini yüzde 650 baz puan artırarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükseltilmişti. Peki, temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

MERKEZ BANKASI KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU??

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı Para Politikası Kurulu kararı açıklandı.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 17,50'ye çıkardı.

Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? Faiz beklentisi ne yöndeydi? (2023 TCMB temmuz ayı PPK faiz kararı toplantısı) - 1

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Türkiye Cumhuriyet () Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 20,00'ye çekileceğini tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 20 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e yükseltilmişti.

Merkez Bankası faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu? Faiz beklentisi ne yöndeydi? (2023 TCMB temmuz ayı PPK faiz kararı toplantısı) - 2

HAZİRAN AYI KARARI NE OLDU?

Türkiye Cumhuriyet (TCMB) Para Politikası Kurulu haziran ayı faiz toplantısı için karar geçtiğimiz ay açıklandı.

Yeni başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltti.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...