Merkez'den dolara 'ihale' hamlesi

Merkez Bankası, yükselen dolara karşı yeni hamle yaptı. MB, döviz satım ihalesinde tutarı en fazla 1 milyar 350 milyon dolar olarak belirledi. Karar sonrası dolar geriledi.

Merkez'den dolara 'ihale' hamlesi

Merkez Bankası, son günlerde yeniden yükselişe geçen dolara karşı 'ihale' hamlesi yaptı.

Merkez Bankası bugün düzenleyeceği döviz satım ihalesinde tutarı en fazla 1.35 milyar dolar olarak belirledi.

Merkez Bankası'nın, tutarı en fazla 1,35 milyar dolar olarak belirlediği döviz satım ihalesinde 750 milyon dolar sattı. İhaleye 1.286 milyar dolar ile ilk kez Merkez Bankası tarafından belirlenen en yüksek tutarın altında bir teklif gelirken bankacılar, ihale sonuçlarının, MB'nin bugün de piyasaya doğrudan müdahale etmesinin oldukça yüksek bir ihtimal olduğuna işaret ettiğini söylediler.

Döviz satım ihalesinde tutarın açıklanması öncesi 1,8480 seviyesinde olan dolar/TL açıklama sonrası ilk tepki olarak 1,8465'e kadar geriledi.

Açıklama öncesi 2,2000 seviyesinde olan döviz sepeti ilk etapta 2,1978'e kadar geriledikten sonra aynı saatte 2.2003 seviyesindeydi.

Merkez Bankası'nın dün itibarıyla ihalelerle sattığı toplam tutar 5.7 milyar dolar oldu. Merkez Bankası, 5 Ağustos'tan itibaren gerek gördüğü günlerde döviz satım ihaleleri yoluyla piyasaya döviz likiditesi sağlayacağını bildirmişti.

Sayfa Yükleniyor...