Opel'e en iyi teklif Kanada'dan

General Motors Avrupa'ya bağlı Alman otomotiv firması Opel için en cazip teklif Magna'dan geldi.

Opel'e en iyi teklif Kanada'dan

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch, General Motors Avrupa'ya bağlı Alman otomotiv firması Opel için en cazip teklifin Magna şirketinden geldiğini söyledi.

Koch, Alman Radyosuna yaptığı açıklamada, Kanada-Avusturya şirketi Magna'nın Opel için en cazip teklifi verdiğini, rakibi Fiat'ın önerisinin ise hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Zor durumdaki ABD'li otomobil üreticisi GM'nin Avrupa koluna bağlı Opel için Magna, Fiat ve RHJ International grupları teklif vermişti.

Koch, Magna'dan gelen teklifin ümit edilene en yakın olduğunu, RHJ International grubun teklifinin ise oldukça ilginç olduğunu ifade ederken, Fiat'ın teklifinin umulandan uzak olduğunu kaydetti.

Roland Koch, hiçbir teklifin Opel'deki 25 bin kişilik istihdamın tamamını kurtarmaya yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.

FIAT'IN TEKLİFİNDE 10 BİNDEN AZ İŞTEN ÇIKARMA VAR
Bu arada İtalyan otomobil şirketi Fiat, Alman Opel için verdiği teklifte, spekülasyonların çok daha altında, Avrupa genelinde 10 binden az işten çıkarma öngörüldüğünü bildirdi.

Fiat her ikisi de Generel Motors'un birimleri olan Opel ve İngiliz kolu Vauxhaul ile ilgili teklifine ilişkin ilk resmi açıklamayı yaptı.

Açıklamada, işten çıkarmaların Avrupa genelinde olacağı, bunun da Almanya'daki işgücüne etkisinin spekülasyonların altında olacağı anlamını taşıdığı belirtildi. 

Gazetelerde, Almanya'da işten çıkarmaların 18 bin kişiyi bulabileceği haberleri yapılmıştı.

Chrysler'in kontrol hisselerini satın almak için anlaşmaya varan Fiat, Opel ve Vauxhaul'u da birleştirerek Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olmayı hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...