Otomotivde ÖTV baharı

Otomotivde yürürlüğe giren 3 ay süreli ÖTV indirimi talebi artırdı. Son iki günde bayilerin telefonları susmadı, müşteri ziyaretleri katlandı.

Otomotivde ÖTV baharı

Kriz nedeniyle zor günler geçiren otomotiv sektöründe bahar havası yaşanıyor.

Hükümetin iç talebi canlandırma paketinde otomotive yönelik getirilen üç aylık ÖTV indirimi sektöre nefes aldırdı.

Son iki günde showroom ziyaretleri artarken, yetkili bayiler artan talepten memnun olduklarını belirtiyor.

Renault Mais Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, "Cuma günü bazı yetkili satıcılarımıza sorduğumuzda ortalama 15-20 giren yetkili satıcılara hafta sonunda bunun 2-3 katı rahatlıkla müşteri girdiğini öğrendik. Bu da çok mutluluk verici birşey" dedi.

Efe Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve OYDER Başkan Vekili Şükrü Ilısal da, "Dün showroomumuza gelen telefon trafiği 140, müşteri ziyareti 40 oldu. Bu hepimizi sevindirdi" diye konuştu.

Fiat İş Birim Müdürü Okan Baş da şunları söyledi: "Beklentilerimizin açıkçası biraz üzerinde bir ilk gün yaşadık. Bütün bayilerimiz çok yoğundu. Müşterilerimizin ilgisi bizi de memnun ediyor. Tabii bu ÖTV'de yapılan indirimlerin etkisi 3 ay boyunca devam edecek. Bir miktar ilk günkü heyecan 15-20 gün sonra azalsa da son ayda da bir artış olacaktır diye bekliyoruz. Tabii ilk 15 gün geçsin ondan sonra daha net öngörüler yapabiliriz. Ama şu anda gördüğümüz dünün fotoğrafında 1600 tane telefon aldık. 1500 tane showroom ziyareti yaptık. 500 tane bağlantı yaptık. Çok durgun yaşadığımız satışlarda bunlar çok ciddi rakamlar."

'ÖTV SONRASI TALEP DURUR' ENDİŞESİ
ÖTV indiriminin 15 Haziran 2009 tarihinde sona erecek olmasının,, o tarihten sonra talebi tamamen durdurmasından endişe ediliyor. Sektörde,, hurda araç teşviğinin uygulanması halinde talebin yıl boyunca süreceği öngörülüyor.

Ilısal, "Önemli olan bu 3 aydan sonra ne olacağı. Yoksa yüzde 22'ler geri geldiğinde, stoklar eridiğinde önümüze yeni maliyetli yüksek fiyatlı araçlar çıakacak" dedi. Okan Baş da bir geçiş dönemi olması gerektiğine dikkat çekti.

Sayfa Yükleniyor...