Piyasalar yine dalgalandı, İMKB yüzde 2 arttı

Küresel piyasalarda durgunluk kaygılarıyla yine dalgalanma yaşandı. Günün çoğunda ekside seyreden İMKB haftayı yüzde 2.15 artışla tamamladı.

Piyasalar yine dalgalandı, İMKB yüzde 2 arttı

ABD ve Avrupa ekonomilerine ilişkin endişelerle borsalarda yine bir dalgalanma yaşandı.

ABD ve Avrupa borsalarındaki ağır kayıpların ardından Asya borsaları da ABD ekonomisinin resesyona girdiği endişeleri ve Avrupa'daki bazı bankaların kısa vadeli fonlama sorunu yaşadıkları endişeleriyle yüzde 4'e varan oranlarda geriledi.

Nikkei endeksi yüzde 2.1, Japonya dışındaki Asya borsaları ise yüzde 2.9 düştü. En yoğun satışların yaşandığı elektronik hisselerinin ağırlıkta olduğu Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 4'ün üzerinde gerilerken, Tayvan borsası yüzde 2.7 düştü.

ABD ve Asya'daki olumsuz hava açılışta borsaların düşmesine neden oldu. Dünü yüzde 4.19 düşüşle kapatan İMKB de güne yine düşüşle başladı. Endeks ilk seansı yüzde 2.41 düşüşle 50 bin 692 puandan tamamladı. Ancak ikinci seansta kayıplarını telafi eden borsa 16.30'tan sonra artıya geçti. İMKB haftayı da yüzde 2.15 yükselişle 53 bin 61 puandan tamamladı. Avrupa ve ABD borsalarında da toparlanma görüldü.

DOLAR 1,79'U GÖRDÜ
Döviz piyasasında hafif yükseliş görülüyor. Güne 1,78 lira düzeyinden başlayan dolar 1,7950 liraya kadar yükseldi. Ancak kur daha sonra 1,78'de dengelendi.

ALTINDA REKOR
Altın, ABD'de bozulan ekonomik görünüm ve Avrupa bankalarının durumu hakkındaki endişelerle artan güvenli liman arayışı nedeniyle art arda ikinci seansta da rekor kırdı. Yüzde 1'in üstünde değer kazanan altının onsu 1867 dolara kadar yükseldi.

PETROL GERİLEDİ
Petrol, dünyanın en büyük tüketicisi ABD'de talebin zayıflayacağına dair kaygılarla dünkü kayıplarını devam ettirdi. Fiyatı 106 dolara inen Brent petrolü, ay başından bu yana yüzde 9'u aşan kayıplarla, Mayıs 2010'dan beri en kötü performansı gösterdi.

Sayfa Yükleniyor...