Referandum olacak, fiyatlar artacak

"Referandumdan sonra konut fiyatları yüzde 10 artar. Metrekare fiyatları 10 bin - 20 bin Euroları da bulacaktır. Zaten İstanbul'da arsa da kalmadı. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm projeleri öne çıkacak.''

Referandum olacak, fiyatlar artacak

CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından TOKİ ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliği ile 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul'da, CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı düzenlenecek.        

150 firmanın ve 70 bin ziyaretçinin katılması beklenen fuarda 230 proje sergilenecek.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'un bölgede parlayan yıldız olduğunu, yurt dışındaki yatırımcıların çok büyük ilgisini çektiğini belirtti.        

Sektörde yıllık 700 bin konut açığının yüzde 10'unu TOKİ ve Emlak Konut olarak kendilerinin karşıladığını ifade eden Kurum, ''Maddi beklentimiz yok. Ülke olarak böyle bir fuarın gerekli olduğunu düşündüğümüzden destek veriyoruz'' diye konuştu.        

İstanbul Ayazağa'da TOKİ'den alınan arsa ile ilgili ay sonu ilana çıkıp Eylül ayında da ihalesini yapmayı planladıklarını söyleyen Kurum, ''Çok üst segmentte olmayacak, bölgeye göre de belki biraz daha ucuz olacak. Sınırları çok zorlamayacağız. Orada 6-7 bin dolarlara yer satılıyor, bizim öyle olmayacak'' dedi.        

İstanbul'da arsa metrekare fiyatlarının 20 bin Eurolara kadar geleceği yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Kurum, şunları kaydetti:        

''Bu istikrara bağlı. Önümüzdeki referandumdan sonra konut fiyatları yüzde 10 artar. Satışlara baktığınız zaman alıcıların hepsi bekliyor. İstikrar devam ettiği sürece bu fiyatlar artacaktır. Metrekare fiyatları 10 bin - 20 bin Euroları da bulacaktır. Zaten İstanbul'da arsa da kalmadı. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm projeleri öne çıkacak.''
        
''TÜRKİYE EMLAKTA DÜNYANIN PARLAYAN YILDIZI OLACAK''
CNR Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bulut da, İstanbul'un dünya emlak piyasasında merkez olma konumuna geldiğini belirtti.        

Fuarı hem Türkiye'de hem de dünyada tanıtmaya başladıklarını ifade eden Bulut, körfezdeki sıcak paranın dolaştığı ülkelerden öncelikle talep geldiğini, Rusya'dan talep aldıklarını, Türkiye'nin emlak konusunda dünyanın parlayan yıldızı olacağını söyledi.        

Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Arslan ise finans merkezi olacak İstanbul için özellikle Türk cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerinden brokerler aracılığı ile konut sahibi olmak isteyenler olduğunu, büyük finans şirketleri ve sigorta şirketlerinin ilgilendiğini, yakın Avrupa'dan da talepler geldiğini kaydetti.        


Sayfa Yükleniyor...