RTÜK üyelerine 4 bin lira kira yardımı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan, Başkan Vekili ve üyeleri için 4 bin lira kira yardımı yapıldığı bildirildi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesini, RTÜK Başkanı Davut Dursun'un bilgi notuyla yanıtladı.

Dursun'un bilgi notunda, Üst Kurul Başkan ve üyeleri için lojmanların, Kamu Konutları Yönetmeliği'nin ''Kiralama Suretiyle Konut Sağlanması'' hükmü uyarınca Devlet Bakanlığı'nın teklifi, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığın uygun görmesi üzerine kiralandığı anımsatıldı.

RTÜK için bugüne kadar 7 lojman kiralandığı, bu lojmanlarda yakıt, işletme, bakım ve onarım gibi her türlü giderin oturanlar tarafından karşılandığına dikkati çekilerek, ''Lojmanlarda oturan Üst Kurul Başkan, Başkan Vekili ve üyelerden Milli Emlak Genel Tebliğinde belirtilen usuller kapsamında kira bedeli alınmaktadır'' denildi.

Kira miktarlarıyla ilgili düzenlemenin yapıldığı 18 Ekim 2007 tarihinde yapılan Üst Kurul toplantısında alınan kararla kira bedellerinin; RTÜK Başkanı için 4 bin, Başkan Vekili ve üyeler için 3 bin 500 lira olarak belirlendiği kaydedilerek, şu bilgi verildi:

''Aradan geçen 2 yıllık süre içinde TÜFE'de meydana gelen artışlar göz önünde bulundurularak Üst Kurul Başkan Vekili ve üyeleri için lojman kira bedelleri, Üst Kurul Başkanının kira bedeli olan 4 bin liraya eşitlenmiştir. Uygulamada Başkan ile Başkan Vekili ve üyeler arasında farklılıklar bulunmamaktadır. Üst Kurula kira yardımı, nakdi olarak yapılmamaktadır. Yapılan sadece lojman tahsisidir. Bu da ilgili mevzuatın öngördüğü şekilde yapılmaktadır. Lojman tahsisi, ilgililerin talebi üzerine kendi evlerinin olup olmadığına bakılmaksızın yapılmaktadır. ''


Sayfa Yükleniyor...