Sofya Metrosu'nda tünel kazısı başladı

Doğuş İnşaat'ın yürüttüğü Sofya Metrosu Genişletme Projesi'nde 16 metre derine indirilen Tünel Delme Makinası çalışmaya başladı.

Sofya Metrosu'nda tünel kazısı başladı

Doğuş İnşaat'ın Temmuz 2008'de ihalesini aldığı Sofya Metrosu Genişletme Projesi'nde tünel kazısına geçildi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen törende yerden yaklaşık 16 metre derine indirilen 9.5 metre çapındaki Tünel Delme Makinası çalışmaya başladı.

Dört istasyonun yapımını kapsayan Sofya Metrosu genişletme çalışması, AB fonlarından yararlanılarak Bulgaristan'da gerçekleştirilen en büyük altyapı projesi olma özelliğini taşıyor.

Törene katılan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, nüfusu iki milyona yaklaşan şehirde toplu taşımayı artırmak için metro ağını genişlettiklerini söyledi.

Borisov, projenin Sofya ve Bulgaristan için öneminin büyük olduğunu vurguladı.

TALU: MONTAJI 1.5 AYDA TAMAMLADIK
Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu, projede Doğuş İnşaat'ın kendi ekibiyle Bulgaristan'ın yerel işgücünün harmonize edildiğini ifade etti.

Sofya Metrosu'nda tünel kazısı başladı - 1

Bini aşkın Bulgar personele istihdam sağladıklarını söyleyen Talu, çalışanların Tünel Delme Makinası'nın montajını zorlu kış şartlarında 1.5 ay gibi kısa sürede tamamladıklarını kaydetti.

ŞAHENK: TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şunları söyledi: "Sadece Doğuş için değil, Türkiye için de çok gurur verici. İş zamanında yürüyor. Başbakan'ın gelmesi de işe verdiği önemin göstergesi. Bu projenin bir özelliği de, yeraltında böyle önemli bir proje yapılırken şehirdeki trafik engellenmiyor, tamamen yerin altında çalışmalar yapılıyor. Çok özel bir metodla yapılıyor. Bu kaliteli işin sonunda Doğuş İnşaat buradaki işini daha da büyütecek. AB'den böyle bir fon alabilmek için firmanın dünya normlarında iş yapması lazım. Bu işin ardından Avrupa'da çok daha büyük işlere imza atacağız."

GÜNDE 9 METRE KAZACAK
Doğuş İnşaat'ın yürüttüğü projede hat uzunluğu toplam 3.8 kilometre. Hat üstünde dört istasyon bulunuyor.

Tünel Delme Makinası, günde ortalama dokuz metre kazı yapacak. Projenin Ağustos 2012'de tamamlanması planlanıyor. Projenin yüzde 70'i AB fonlarından, yüzde 30'u ise Sofya Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Sofya Metrosu genişletme ihalesinde İspanyol, İtalyan ve Alman firmalarla rekabet ederek yapım bedeli olarak 168 milyon Euro teklif veren Doğuş İnşaat, rakip sekiz şirketin arasında en uygun projeyi sundu ve ihaleyi kazandı. Ağustos 2008'de anlaşma imzalanırken, Aralık 2008'de de inşaatın temeli atıldı.

Sayfa Yükleniyor...