'Suçlamayı bırakalım, yeniden inşa edelim'

Davos'ta bir panelde konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Bankacılar da pek çok hata yaptı ama artık bütün suçu paylaşma zamanı. Artık suçlamayı bırakmalıyız ve yeniden inşa etmeliyiz" dedi.

'Suçlamayı bırakalım, yeniden inşa edelim'

Davos'ta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu kapsamında 'liderlikte güvenin tesisi' adlı bir panel düzenlendi.

Panelde Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de katılımcılar arasında yer aldı.

Şahenk şunları söyledi: "Türk bankacıları bütün dünyada bankacılık yapıyorlar. 2001'de Türkiye'de çok derin bir kriz yaşandı. Bizim kurulumuzdaki herkes bankacılığı çok iyi biliyor. Bizim kurumumuzda icra kurulu başkanı ayrı, başkan ayrı. Bir mali kriz var, otomatik olarak bütün gözler bankacılara dönüyor. Bankacılar da pek çok hata yaptı ama artık bütün suçu, bütün utancı paylaşmanın zamanı. İşsizliğe ilişkin çözümler bulmamız gerekiyor. Bu krizi müşterisiz bir şekilde halledemeyiz. Reel ekonomiye odaklanmamız gerekiyor. Dünyada ne olup, ne bitiyor ona odaklanmamız gerekiyor. Artık suçlamayı bırakmalıyız ve yeniden inşa etmeliyiz.

Güven, özellikle ülkeler arası güven azalmaya başladı. Gazetecilere de şeffaf olmanız gerekiyor. Seninle çalışan insanlara karşı açık olmak gerekiyor. Çoğumuz piyasa disiplinini tercih ederiz. Bizim kendi değerlerimizi hatırlamamız gerekiyor. Bence bugünün liderleri rol modelleri olmalı. Kuralları ve anlayışları onlar belirlemeli.

Bizden sonra gelen kuşaklar şirketlerin liderliklerine bakıyorlar. Ben 35 bin insanla çalışıyorum. Bu insanlardaki güven çok önemli. Günün sonunda başınızı yastığa koyduğunuzda rahat bir şekilde uyuyabilmeniz gerekiyor. Wall Street ile sokaktaki adam arasındaki mukayese zorluk yaratıyor."

CORDES: GÜVEN OLMADAN İŞLEYEMEZ
Panelde konuşan Metro CEO'su Eckhard Cordes ise, piyasa ekonomisinin güven olmadan işleyemeyeceğini söyledi.

Cordes, "Bence yeterli derecede güven olmadan piyasa ekonomisi işlevini sürdüremez. Güven, başa çıkmamız gereken karmaşıklığı azaltır. Peki güven neden bu kadar azaldı? Bence nedenlerinden biri, 2008 ve 2009'un ilk yarısında olanları, sokaktaki insanın anlamaması. Sokaktaki insan olan bitenin karmaşıklığını anlamıyor. Bizim yapmamız gereken, çalışanlarımıza hedeflerimizi, başarmak istediklerimizi ve stratejimizi annlatmak. Bunu yaparken de olabildiğince açık ve tutarlı olmak" dedi.

Sayfa Yükleniyor...