Tekel işçileri için 1 saat iş bırakacaklar

Türk-İş, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü için 25 Aralık Cuma günü 1 saat iş bırakacak.

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun konfederasyon genel merkezindeki toplantısı sona erdi. Toplantıda, Konfederasyon üyelerinin 25 Aralık Cuma günü bir saat iş bırakması kararlaştırıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısının ardından hazırlanan bildiriyi genel merkez önündeki Tekel işçilerine açıkladı.

Türk-İş'in, diyalog yollarının çözüm getirmediğinin anlaşıldığı noktada kitlesel olarak sesini yükseltme durumuna geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Türk-İş Başkanlar Kurulu, Tekel işçilerinin mücadelesi başta olmak üzere sorunlarımızın giderilmesi amacıyla sürekli eylem kararı almıştır. Bu çerçevede, 25 Aralık 2009 Cuma günü 'Tekel işçileri ile dayanışmak için eylem günü' ilan edilmiştir. Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler 25 Aralık Cuma günü 1 saat geç iş başı yaparak çalışmama hakkını kullanacak ve tüm illerde iş çıkışında AKP binaları önünde kitlesel basın toplantıları düzenlenecektir. Bu eylem, 4 hafta her cuma günü 1'er saat artırılarak sürdürülecektir.

28 Aralık Pazartesi günü, Türk-İş'e bağlı sendikaların tüm merkez ve şube profesyonel yöneticileri Ankara Güvenpark'ta buluşacak, topluca, TBMM'ye gidilecek ve TBMM'de grubu olan siyasi partiler ziyaret edilecektir. 30 Aralık Çarşamba günü, Türk-İş Başkanlar Kurulu toplanacak ve daha sonra izlenecek yol haritasını belirleyecektir. Bundan böyle, Başkanlar Kurulu her çarşamba günü toplanarak, durum değerlendirmesi yapacak ve yeni eylem türleri ile takvimini belirleyecektir. Türk-İş Başkanlar Kurulu, yapacağı eylemlerde tüm emek ve meslek örgütlerine destek çağrısında bulunmaktadır.''

Tekel işçilerinin eylemi 9. gününde devam ediyor.

Sayfa Yükleniyor...