Tekel'de bir umut ışığı daha

Başbakan Erdoğan, randevu talep eden sendikalardan sadece Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'ya randevu vereceğini söyledi.

Tekel'de bir umut ışığı daha

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısından sonra işçi ve memur konfederasyonlarının, Tekel işçilerinin sorununun çözümü için randevu taleplerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

''Sadece Türk-İş Başkanına randevu vereceğim, diğerlerine değil'' diyen Başbakan Erdoğan, görüşmenin ne zaman olacağına yönelik soruya, ''Onların istediği gibi olacak'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, Özel Kalem Müdürlüğünün, randevu talepleriyle ilgili işlemlere baktığını söyledi.

DİNÇER'İN İSTİFASI İSTENDİ
Bu arada, 4C kadrosuna geçirilmeye karşı çıkan Tekel işçilerinin eylemi 57. gününde devam ediyor. Bir grup işçinin başlattığı açlık grevi ise 5'inci güne girdi. İşçilerin bu kez protesto için seçtikleri adres Çalışma Bakanlığı oldu.

Bakanlık önünde toplanan işçiler adına konuşan Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, gelinen noktada Çalışma Bakanlığı'nın "Çatışma Bakanlığı" durumuna geldiğini söyledi ve Ömer Dinçer'in istifa etmesi gerektiğini savundu.

Tekel işçileri, Başbakan Erdoğan'dan yeni görüşme talebinde de bulundu. İşçiler, olumlu yanıt alamamaları durumunda,, perşembe günü Maliye Bakanlığı önünde eylem yapacak.

Sayfa Yükleniyor...