Tekstilde alıcılar Türkiye'de buluşuyor

Tekstil sektörünün en büyük organizasyonlarından olan Texhibition İstanbul, 100’ü aşkın ülkeden binin üzerinde nitelikli alıcıyı İstanbul'da buluşturacak. Fuarın ihracat hedefine 1 milyar dolarlık katkı sağlaması hedefleniyor.

Tekstilde alıcılar Türkiye'de buluşuyor

Başta AB, ABD, Rusya, Ukrayna, Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere 100’ü aşkın ülkeden binin üzerinde nitelikli alıcıyı İstanbul’a getirecek olan "Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı" 16-18 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek. Örme kumaş, dokuma kumaş, indigo ve tekstil aksesuarı üreten yerli firmaların katılacağı fuarda 200’ün üzerinde firma yer alacak.

Türk tekstil sektörünün küresel markaların en güvenli limanı olduğunun altını çizen İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, 2021 yılını 12,7 milyar dolar değerinde ihracatla tamamlamayı öngördüklerini, 2022 yılında ise hedefin 15 milyar dolar olduğunu kaydetti.

"Türkiye'nin güvenli liman olduğunu ispatladık"

Öksüz, "Özellikle pandemi döneminde büyük bir sınavdan geçen birçok ülke sınıfta kaldı. Ancak Türk tekstil sektörü olarak lojistik kabiliyetimizi entegre üretim gücü ile birleştirebildiğimiz için bu zorlu sınavdan başarıyla çıktık ve Türkiye’nin en güvenli ticaret limanı olduğunu bir kez daha ispatladık.” dedi.

Texhibition İstanbul Fuarı’nın, tekstil sektörünü bir adım daha öteye taşıyacağını belirten İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Texhibition İstanbul Fuarı’nın 15 milyar dolar ihracat hedefine 1 milyar dolar değerinde katkı sağlamasını hedefliyoruz. Dünyanın en büyük 5. tekstil ihracatçısıyız. Gerçekleştireceğimiz fuarın, orta-uzun vadeli hedefimiz olan dünyanın ilk 3 tekstil ihracatçısı ülkesi arasına girme hedefine en önemli katkılardan birini sağlayacağını öngörüyoruz.” dedi.

Türk tekstilcisi cari açığı kapatmaya devam ediyor

Türk tekstil sektörünün ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığına vurgu yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de tekstilin pandeminin getirdiği olumsuzluklara rağmen en hızlı şekilde kendini salgın şartlarına adapte eden sektörlerden biri olduğuna işaret etti. Avdagiç, "Texhibition İstanbul Fuarı’nın Odamız yönetimi ve sektör temsilcileri için ayrı bir önemi var. Çünkü bu fuarın başlangıcı, düzenlenme fikri; 2019 yılı Mart ayında 156 yabancı alıcı ile 42 Türk kumaş üreticisi firma arasında yaptığımız ikili görüşmelere dayanıyor.İkili görüşmelerle başlayan hikayemiz, gelecekte de büyük ve uluslararası bir fuar organizasyonu efsanesine dönüşecektir." dedi.

Sayfa Yükleniyor...