THY krizde 800 kabin memuru aldı

THY krizin sektörde yarattığı durgunluğa rağmen bu yıl 800 yeni kabin memurunun işe alındığını, alımların 2010'da da süreceğini belirtti.

THY krizde 800 kabin memuru aldı

Türkiye'nin lider havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), global ekonomik krizin sektörde yarattığı durgunluğa rağmen bu yıl, 800 yeni kabin memuru işe aldığını ve yeni uçak teslimatlarına paralel olarak eleman alımlarının gelecek yıl da devam edeceğini açıkladı.

THY'den Reuters'a yapılan açıklamada, ekonomik krizin yarattığı durgunluk nedeniyle global havacılık şirketlerinin eleman çıkardığına dikkat çekildi ve şöyle denildi:

"THY ise bunun tam tersine yeni eleman alımları yapıyor. Örneğin bu yıl içinde, şimdiye kadar 800 kabin memuru aldık... Ayrıca bu yeni alımlar, büyümemize ve yeni uçak teslimatlarına paralel olarak sürecektir. 2010 yılından itibaren yeni uçaklar teslim edildikçe, yeni işe alımlar da gerçekleştireceğiz."

THY CEO'su Temel Kotil, geçen ay Reuters'a yaptığı açıklamada, filolarındaki çift koridorlu uçak sayısını hızla artırarak global rekabetteki konumlarını güçlendirdiklerini vurgulamış ve şöyle demişti:

"Filomuza 2010-2011 döneminde 19 yeni çift koridorlu uçak katacağız. Uçak fiyatları çok düşük şu anda. 105 uçaklık alım ihalemiz dışında da fırsat olursa uçak satın alabiliriz. Yeni çift koridorlu uçak alımlarıyla 38'e çıkarıyoruz toplam sayılarını. 2003'te 7 çift koridorlu uçağımız vardı. Böylece çift koridorlu uçakların filomuzdaki ağırlığı yüzde 30'a ulaşıyor. Bu ciddi bir değişim noktasıdır."

Bu yıl itibariyle filosunda 132 uçak bulunan THY, daha önce açıkladığı 2009-2023 filo projeksiyonu çerçevesinde satın almayı planladığı 105 uçağın 17'siyle ilgili olarak alım kararı almıştı.

THY ayrıca, söz konusu 105 uçak alımını içeren projeksiyon dışında, Mayıs ayında, Boeing'den 5 adet Boeing 777-300ER modeli uçak satın aldı.

Sayfa Yükleniyor...