Turizmde tanıtım bütçesi artacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu turizm sektörüne ilişkin beş maddelik önlem kararlaştırdı. Bu kapsamda tanıtıma daha çok kaynak ayrılacak, ayakbastı parası gözden geçirilecek.

Turizmde tanıtım bütçesi artacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın makamından yapılan yazılı açıklamada, bugün gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu, turizm çalışma grubunun değerlendirme sonuçlarını paylaşmak üzere sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Açıklamada, toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:

AYAKBASTI PARASI
Toplantıda ayrıca, yolcu servis ücretlerinin (ayakbastı parası) gözden geçirilmesi, yat turizminde bayrak ve KDV uygulamasının birlikte değerlendirilmesi, tur operatörlerine havayoluyla getirilen turist sayısına bağlı olarak destek verilmesi konusunun incelenmesi, kıyı ve sahil şeritlerindeki ecrimisil uygulamalarının hızla çözüme kavuşturulması, alkollü içecekler konusundaki vergi düzenlemelerine ilişkin çalışmaların Avrupa Birliği müktesebatı ve uygulamaları dikkate alınarak yürütülmesi konularında çalışmaların sürdürülmesine karar verildi.

Bu arada toplantıya, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile turizm sektörünün temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

Sayfa Yükleniyor...