Türk yatırımcılara Nijerya daveti

Nijerya'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Lola Charles, Nijerya'da ekonomik faaliyet gösteren Türkler'den zengin olup, kendi jetleriyle uçanlar olduğunu belirtti.

Türk yatırımcılara Nijerya daveti

Charles, Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD), bir grup işdamıyla Nijerya'ya yapacağı geziyle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, her iki ülkenin Osmanlı döneminde dahi birbirine yakınlık gösterdiğini belirterek, 1960 yılında bağımsızlıklarını ilan ettikten 2 hafta sonra Türkiye'nin Nijerya'ya büyükelçilik açtığını söyledi.
        
Diplomat görevine 25 yıl önce başladığını ve ilk araştırma konusunun Türkiye olduğunu anımsatan Charles, Türk ekonomisi hakkında çok şey bildiğini kaydetti.
        
Nijerya ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğini önemsediğini vurgulayan Charles, şöyle konuştu:
        
''Nijerya'da ekonomik faaliyet gösteren Türkler var. Zengin olup, kendi jetleriyle uçanlar var. Buna rağmen maalesef Türkler, Nijerya'yı iyi bir pazar olarak görmüyor. Petrol dışında hemen her sektöre yönelebilirsiniz. Ancak güçlü bir Nijeryalı partneriniz olmalı. Büyükelçilik bünyemizde faaliyet gösteren Nijerya Yatırım Komisyonu, sizlere bu konuda her türlü yardımda bulunmak için hazır bekliyor.''
        
GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş da son 2-3 yıldır hem yurt dışından heyetleri kabul ettiklerini hem de bazı ülkelere gezi düzenlediklerini belirterek, 21-24  Şubat tarihlerinde de 170 kişilik özel uçakla Nijerya'ya gideceklerini söyledi.
        
Her şeyi devletten beklemek yerine işadamlarının yeni dünya düzeninde daha aktif rol alması, rekabet, verimlilik, risk analizi, finansal yeterlilik ve yönetimin artan öneminin farkında olması gerektiğine inandıklarını dile getiren Kınaş, şunları kaydetti:
        
''Geçen yıl Senegal'de düzenlediğimiz ticaret zirvesine katılan 100 firmadan aldığımız olumlu izlenimler, bizi Afrika pazarına yönlendirdi. Afrika'nın en önemli ülkelerinden Nijerya'da, 21-14 Şubat tarihlerinde, başkent Abuja'da ticaret zirvesi düzenleme kararı aldık. Nijerya Yatırım Bakanlığı, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği ve Nijerya'nın Ankara Büyükelçiliği nezdinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 21 Şubat'ta Kayseri'den 170 kişilik özel bir kalkacak. Nijerya'da işadamlarımız ikili görüşmeler yapıp, Uluslararası Kaduna Fuarı'na katılacağız. Batı Afrika Ekonomik Birliği'nin merkezi de olan Nijerya, inşaat, gıda, tarım, enerji, maden ve makine gibi alanlarda iş ve yatırım imkanlarına sahip bir ülke.''
     

Sayfa Yükleniyor...