Turkcell Tunus'ta ihaleye teklif verdi

Turkcell'in dahil olduğu konsorsiyum Tunus'ta sabit ve mobil yeni şebeke ihalesine teklif verdi.

Turkcell Tunus'ta ihaleye teklif verdi

Turkcell, çevre ülkelerdeki büyüme fırsatlarını değerlendirme stratejisi kapsamında, Tunus'ta kamusal bir sabit ve ikinci ve üçüncü nesil mobil telekomünikasyon şebekesi kurulumu için

Tunus İletişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından açılan lisans ihalesine dün bir teklif verdiğini açıkladı.

Şirketten borsaya yapılan açıklamaya göre, Mart sonunda 2.8 milyar dolar olan ve bazı vergi ve 3G lisans ödemeleri nedeniyle ikinci çeyrek sonunda 1.7 milyar doların altına inmesi beklenen nakit pozisyonuna sahip olan Turkcell, bu teklifi lideri olduğu ve Tunuslu ortaklardan oluşan bir konsorsiyum aracılığıyla verdi. Turkcell konsorsiyum ortaklarının kim olduğunu ise açıklamadı.

Yaklaşık 10.5 milyon kişinin yaşadığı Tunus'ta mobil iletişim pazarında, Kuveytli National Mobile Telecom ve Mısırlı Orascon Telecom ortaklığı olan ve yüzde 51 pazar payına sahip Tunisiana Telecom ve Dubaili Tecom'un yüzde 35 hissesine sahip olduğu ve pazarda yüzde 49 payı olan Tunisie Telecom şirketleri faaliyet gösteriyor. Tunus'ta mobil penetrasyon oranı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 83 düzeyindeydi.

Sabit alanda da Tunisie Telecom yüzde 100 pazar payı ile faaliyet gösteriyor. Tunus'ta sabit hat penetrasyonu Ağustos 2008'de yüzde 10 civarındaydı.

Tunus devleti söz konusu lisans için ihaleyi Aralık ayında açmıştı.

Sayfa Yükleniyor...