YKM artık Boyner’in

Boyner, YKM'nin yüzde 63'ünü 190 milyon TL'ye satın aldı.

YKM artık Boyner’in

Boyner, büyük mağaza zinciri YKM’yi satın aldı.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, YKM’nin yüzde 63 hissesinin devri için anlaşma imzalandığını söyledi.

Boyner, şöyle konuştu: "Boyner ve YKM Markaları bundan sonraki hayatlarında burada olduğu gibi yan yana ve dostluk içinde yollarına devam edecekler. Bu sabah, Türkiye'nin ilk çok katlı, çok kategorili markalar zinciri olan YKM'nin yüzde 63 hissesinin Boyner Büyük Mağazacılık'a devredilmesini sağlayacak anlamayı imzaladık."

Satın alma işleminin 190 milyon TL olduğunu belirten Boyner, hisse devrinin 1-2 ay içinde tamamlanacağını ifade etti.

YKM MARKASI KALACAK
YKM’yle birlikte 20 yeni ile daha kavuşacaklarını söyleyen Cem Boyner, “YKM markasını aynen tutmayı düşünüyoruz” dedi. Boyner, farklı müşteri segmentleri ve lokasyonlarda büyüyeceklerini kaydetti.

Cem Boyner, satın almanın bir kısmını özkaynak, bir kısmını uzun vadeli banka kredisi ile karşılayacaklarını söyledi. Boyner, "Herhangi bir şirketimizde hisse satışı veya ortak alma konusunda hiçbir düşüncemiz yok" dedi.

TOPLAM CİRO 1.1 MİLYAR TL OLACAK
Boyner Büyük Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz de "Satış alanı ve hacmi olarak Boyner Mağazacılık için yüzde 71 büyüme sağlayacak. İki şirketin toplam cirosu şu anda 1.1 milyar TL" diye konuştu.

Uzmanlar, Boyner’in en büyük rakibi olan YKM’yi alarak gücüne güç kattığını ifade ettiler.

TÜRKİYE'NİN İLK ÇOK KATLI MAĞAZASI
1950'de Nuri Güven tarafından İstanbul Sultanhamam’da kumaş mağazası olarak kurulan YKM, 32 ilde 64 mağazada faaliyet gösteriyor.

Türkiye’nin ilk çok katlı mağazası olan YKM'de 4 bine yakın kişi çalışıyor. YKM, yaklaşık 311 bin ürün çeşidi ve yıllık 40 milyon ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin en büyük çok katlı mağazalar zinciri.

Sayfa Yükleniyor...