Yunanistan'a 6.4 milyar Euro'luk paket

Yunanistan 6.4 milyar Euro'luk tedbirleri kabul etti, AB/IMF heyetiyle görüşmeler yarın tamamlanacak.

Yunanistan'a 6.4 milyar Euro'luk paket

Yunanistan hükümetinden bir kaynak, Atina yönetiminin bu yıl 6.4 milyar Euro'luk tasarruf sağlayacak tedbirleri kabul ettiğini ve Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin hükümet ile görüşmeleri yarın tamamlamak istediğini söyledi.

Kaynak, Yunanistan'ın orta vadeli planında özelleştirmelerin hızlandırılması, kamu harcamalarının azaltılmasının öngörüldüğünü ve gelir artırıcı tedbirlerin bulunduğunu söyledi.

Yetkili 6.4 milyar euro kaynak yaratacak tedbirler içinde vergi artışları ve vergi istisnası sınırlarının düşürülmesi olduğunu söyledi.

Öte yandan kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu üç kademe daha indirerek, borç yeniden yapılandırması olmadan Atina yönetiminin borçlarına istikrar kazandırmasının zorlaştığını ve bunun özel alacaklılar için zarar anlamına gelebileceğini belirtti.

Yunanistan'ın kredi notunu üç kademe indiren Moody's, bu hareketle ülkenin notunu yatırım yapılabilir düzeyin yedi kademe altına indirmiş oldu. Moody's tarafından belirlenen "Caa1" notu, Fitch'in verdiği notun üç, Standard & Poor's tarafından verilen notun iki kademe altında yer alıyor.

Sayfa Yükleniyor...