Adana'da 100 derece sıcakta kebap pişiriyorlar

İHA

Adana'da kebap ustaları, ekmek mücadelesi için ocak başında ter döküyor. Kebap ustası Yıldırım, "Normalde dışarıda durmak zorken bir de bizi ocak başında düşünün" dedi.

  • 1

    adana kebabı, adana kebap

    Adana’da kebap ustaları, ocak başında hava sıcaklığıyla birlikte 100 dereceyi bulan sıcakta ekmek parası için mücadele ediyor.

  • 2

    adana kebabı, adana kebap

    Kebap ustalarından Zeyni Yıldırım, 100 dereceyi bulan sıcakta müşterilere Adana kebabını sunduklarını söyledi. Kebap ustası İzzet Zengin de sıcağa alıştığını işini severek yaptığını belirtti. 

  • 3

    adana kebabı, adana kebap

    Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Adana'da kebap ustaları ocak başındaki sıcaklıkla birlikte yaklaşık 100 derecede ekmek parası için mücadele ediyor.

  • 4

    adana kebabı, adana kebap

    Sabah 07.00’de yanan mangal ise gece yarısına kadar sönmüyor. Kebap ustaları da iki vardiya halinde günde en az 8 saat mangalın başında kalıp saatlerce ter döküyor.

  • 5

    "İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ"

    adana kebabı, adana kebap

    Kebap ustası Zeyni Yıldırım, 7 yıldır ocak başında çalıştığını belirterek, şunları söyledi: “Adana’nın sıcaklığı bizi ekstra zorluyor. Normalde dışarıda durmak zorken bir de bizi ocak başında düşünün, su içinde kalıyoruz.

  • 6

    adana kebabı, adana kebap

    Alıştık ister istemez, ekmek parası olduğu için katlanıyoruz. Severek yapıyoruz işimizi. Sıcaklığı görüyorsunuz, Adana sıcağıyla 100 dereceyi buluyor burası ama yine de gelen misafirimize Adana kebabını sunuyoruz.

  • 7

    adana kebabı, adana kebap

    15 yıldır ocak başında kebapçılık yaptığını söyleyen kebap ustası İzzet Zengin de "15 senedir buradayız. Adana’nın sıcağına alışkınız biz. Dışarısı 40 derece burası 100 dereceyi buluyor ama alıştık işimizi severek yapıyoruz” diye konuştu.

  • 8

    adana kebabı, adana kebap

    Kebap restoranı işletmecisi Hasan Oral ise Adana kebabını Adana, Türkiye ve dünyanın her yerinden gelmiş insanlara sunduklarını ifade ederek, “Tabii bugünde çok sıcak özellikle yaz sezonu Adana aşırı sıcak oluyor. İnsanlar dışarıda ortalama 40 derecede kebap yiyebiliyor ama ocak başına geçince 100 dereceyi bulan bir sıcaklık oluyor. İşinizi severek yapmak, ekmek parası için mücadele etmek gerekiyor. Alın teri dökerek para kazanıyoruz. Kazandığımız bu parayı da evlerimize götürüyoruz. Bizim 270 çalışanımız var hepsiyle el ele mücadele ederken ülke ekonomisine de reel anlamda katkı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.