• ntv.com.tr
  • CANLI İZLE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
    • ntv.com.tr
  • FOTO GALERİ
  • VİDEO GALERİ
  • NTV PROGRAMLARI
  • YAZARLAR
  • YAYIN AKIŞI
  • NTV 360
  • MİLLİ PİYANGO
  • SON DAKİKA
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • SANAT
  • EĞİTİM
  • SEYAHAT
  • OTOMOBİL
  • Haberler
  • Foto Galeri
  • Seyahat Haberleri
  • Adana'nın markalaşan geleneği: Ciğer ile kahvaltı

Adana'nın markalaşan geleneği: Ciğer ile kahvaltı

Zengin mutfak kültürüyle, Türkiye'nin yanı sıra dünyada da adını duyurmaya başlayan Adana'da, 100 yılı aşkın süredir devam eden ciğer ile kahvaltı, turistlerin de ilgi odağı oldu.

DHA 07.10.2019 - 15:18

Her pazar, tarihi Büyüksaat çevresinde sokak aralarına kurulan ocaklarda kebapçılar, bir asırdır yüzlerce kilo günlük kesim ciğerleri müşterilerinin damak zevkine sunuyor.

48 SAATTE ADANA (ADANA GEZİ REHBERİ)

Ocaklardan yükselen duman ve kebap kokuları, tarihi bölgeyi kaplarken, ustaların 'zırh' ile doğrama yaptıkları sırada ortaya çıkan ve adeta müzik ritmini anımsatan sesler ise kebaba şölen havası katıyor.

DEDEDEN TORUNA GELENEK DEVAM EDİYOR

Büyüksaat yanındaki Kalaycılar Sokağı'nda dedesinden babasına, babasından da kendisine miras kalan kebap dükkanında her pazar sabahı müşterilerini ağırlayan Mehmet Gemicioğlu (52), çocukluğundan bu yana geleneği devam ettiren ustalardan.

Erkek kuzunun ciğerinden kebap yaptıklarını söyleyen Gemicioğlu, dişi kuzuların ciğerleri daha sert olduğu tercih etmediklerini ifade etti. Ciğer pişirmenin en önemli hususunun ocakta fazla tutmadan sulu bırakmak olduğunu aktaran Gemicioğlu, "Ciğer kebabının sunumda salata da çok önemli. Ezme, sumaklı soğan salatası, olmazsa olmaz. Salatada kullandığımız ürünler taze olmalı. Biz de müşteri siparişini verdiği an salatasını hazırlıyoruz" dedi.

KUŞ PAZARI GİTTİ CİĞER DEVAM

Tarihi Çarşı Hamamı'nın karşısında 30 yıldır kebapçılık yapan Edip Çelik (45) de geleneğin kuş pazarıyla başladığını, artık kuş pazarının olmadığını ancak ciğer ile kahvaltı geleneğinin sürdüğünü anlattı. İlkokul yıllarında çırak olarak başladığı kebapçılığı, 30 seneyi aşkın sürdürdüğünü dile getiren Çelik, kent sakinlerinden ve şehir dışından gelenlerden gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirtti.

Müşterileri memnun ettikleri sürece ilginin süreceğini ifade eden Çelik, "Şanlıurfa ve Gaziantep'de ciğer var ama Adana'nın ki farklı. İşin sırrı taze kesilmiş erkek kuzu ciğerinde. Ciğer taze ve kaliteli olduktan sonra gerisi pişiren kişinin ustalığına kalıyor" diye konuştu.

ŞEHİR DIŞINDAN İLGİ BÜYÜK

İzmir'den ailesi ile Adana'ya gezmeye gelen Rukiye Özkaya, başta kahvaltıda ciğer yemeyi tuhaf karşıladığını ancak yedikten sonra çok hoşuna gittiğini söyledi. Özkaya, "Arkadaşlarıma Adana'ya geldiklerinde muhakkak ciğer ile kahvaltı yapmalarını öneriyorum. Benim ciğer kebabı ile kahvaltı yaptığımı duyduklarında şaşırıyorlar ama denediklerinde onların da seveceğine inanıyorum" dedi.

Adana'ya bir ay önce taşındığını ve üniversiteye hazırlandığını anlatan Gökhan Öcal ise, her pazar sabahı ciğer kebabı ile kahvaltı yapmaya geldiğini söyledi.

  • Etiketler :
  • Yemek
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Gastronomi
  • Tatil
  • Gurme
  • Gezi
  • Turizm
  • Adana

DİĞER GALERİLER

  • Bartın'da 80 milyon yıllık bir doğa harikası: Güzelcehisar Lav Sütunları

    Bartın'da 80 milyon yıllık bir doğa harikası: Güzelcehisar Lav Sütunları

  • Yunan gazeteciler 'Türk baklavası' dedi

    Yunan gazeteciler 'Türk baklavası' dedi

  • Dünyayı gezip ayda 9 bin lira kazanacak iki kişi aranıyor

    Dünyayı gezip ayda 9 bin lira kazanacak iki kişi aranıyor

  • 'Antalya'nın Maldivleri' Suluada'da sezon uzadı

    'Antalya'nın Maldivleri' Suluada'da sezon uzadı

  • Sonbahar ve kış aylarında sıcacık ve şifa dolu bir tatil: Termal oteller

    Sonbahar ve kış aylarında sıcacık ve şifa dolu bir tatil: Termal oteller

  • Şanlıurfa'nın doğal güzelliği Takoran Vadisi'nden kartpostallık manzaralar

    Şanlıurfa'nın doğal güzelliği Takoran Vadisi'nden kartpostallık manzaralar

ÖNERİLENLER

  • Bartın'da 80 milyon yıllık bir doğa harikası: Güzelcehisar Lav Sütunları

    Bartın'da 80 milyon yıllık bir doğa harikası: Güzelcehisar Lav Sütunları

  • Yunan gazeteciler 'Türk baklavası' dedi

    Yunan gazeteciler 'Türk baklavası' dedi

  • Dünyayı gezip ayda 9 bin lira kazanacak iki kişi aranıyor

    Dünyayı gezip ayda 9 bin lira kazanacak iki kişi aranıyor

  • 'Antalya'nın Maldivleri' Suluada'da sezon uzadı

    'Antalya'nın Maldivleri' Suluada'da sezon uzadı

  • Sonbahar ve kış aylarında sıcacık ve şifa dolu bir tatil: Termal oteller

    Sonbahar ve kış aylarında sıcacık ve şifa dolu bir tatil: Termal oteller

  • Şanlıurfa'nın doğal güzelliği Takoran Vadisi'nden kartpostallık manzaralar

    Şanlıurfa'nın doğal güzelliği Takoran Vadisi'nden kartpostallık manzaralar

DAHA FAZLA GÖSTER
  • ntv.com.tr
  • Copyright 2019|Tüm Hakları Saklıdır.

KURUMSAL

  • Doğuş Yayın Grubu
  • Kullanım Koşulları
  • Gizlilik Politikası
  • Çerez (Cookie) Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim
  • İzleyici Temsilci
  • Bize Ulaşın
  • İnsan Kaynakları

DYG TELEVİZYONLAR

  • NTV
  • STAR
  • EURO STAR
  • KRAL TV
  • KRAL POP TV
  • KRAL WORLD TV

DYG RADYOLAR

  • NTV RADYO
  • KRAL FM
  • KRAL POP
  • KRAL WORLD
  • BABYLON
  • EKSEN
  • VOYAGE

DYG DERGİLER

  • VOGUE
  • GQ
  • DOĞUŞ DERGİ

DYG DİJİTAL

  • ntv.com.tr
  • ntvspor.net
  • ntvhava.com
  • startv.com.tr
  • kralmuzik.com.tr
  • puhutv.com
  • vogue.com.tr
  • gq.com.tr
  • NTV'yi Keşfedin
  • google-play
  • app-store

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Aynı zamanda analitik çerezler de kullanıyoruz. Çerezleri reddetmek istiyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.

OKUDUM