• ntv.com.tr
  • CANLI İZLE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ntv.com.tr
  • FOTO GALERİ
  • VİDEO GALERİ
  • NTV PROGRAMLARI
  • YAZARLAR
  • YAYIN AKIŞI
  • NTV 360
  • MİLLİ PİYANGO
  • SON DAKİKA
  • CORONA VİRÜS
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • Astroloji ve Burçlar - ntv.com.tr
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • SANAT
  • OTOMOBİL
  • Haberler
  • Foto Galeri
  • Seyahat Haberleri
  • Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş

Yöresel tatları ile ünlü Iğdır, geçmişi asırlar öncesine dayanan Bozbaş yemeğiyle dikkat çekiyor.

Abone ol
  • Paylaş

İHA 06.01.2020 - 15:22

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş - 1

Iğdır’da çok yaygın olarak pişirilen ve zevkle tüketilen Bozbaş yemeği, kuzu inciği, nohut ve kuyruk yağıyla pişirilerek zevkle tüketiliyor.

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş - 2

Yemeği ilginç kılan pişirme yöntemi, servis şekli de ilgi görüyor. Kente gelen ve Bozbaş yemeğini tadan ziyaretçiler, bu lezzeti gittikleri her yerde anlatarak yemeğin tanınmasına da katkı sunuyorlar.

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş - 3

Bozbaş yemeğinin tarihinin çok eskilere dayandığını belirten Bozbaş ustası Mehmet Ferit Taşkın, Bozbaş yemeğinin isminin çok eskilerde yaşayan Bozkır kabilesinden geldiğini ve yemeğin günümüze kadar gelerek zevkle tüketildiğini söyledi.

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş - 4

Bozbaş yemeğinin yapımının da meşakkatli olduğunu anlatan Mehmet Usta, “Yemeğinin yapılışı dört aşamadan oluşuyor. Porsiyonuna göre maşrapaya kuzu incik eti,kuyruk yağı, nohut, baharat olarak da sarı kök bırakıyorum. Daha sonra maşrapayı fırına atıp hazırlıyorum. Bozbaş yemeğinde kullanılan et genç olmalıdır.Bunun için hayvanın 2 yaşını geçmemesi lazım. Koyunun incik kısmı olması da önemlidir. Bozbaş yemeğimizin pişirilmesi yaklaşık altı saat sürüyor” dedi.

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş - 5

"BOZBAŞI SİPARİŞ ÜZERİNE YABANCI DEVLETLERE GÖNDERİYORUZ"

Yemeğin gün geçtikçe daha çok tanınarak, ilgi gördüğünü anlatan Bozbaş ustası Mehmet Ferit Taşkın, “Bu yemeği yemek için gruplar halinde turistler geliyor. Gelmeden önce bize haber veriyorlar. Biz bu Bozbaş'ı sipariş üzerine yabancı devletlere de dondurulmuş bir şekilde gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

  • Paylaş
  • Etiketler :
  • Yemek
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Yaşam
  • Gastronomi
  • Iğdır
  • Gurme
  • Gezi
  • Turizm

DİĞER GALERİLER

  • 'Frigya'nın kalbi' Ayazini Köyü'ndeki kaya mezarlar turistleri cezbediyor

    'Frigya'nın kalbi' Ayazini Köyü'ndeki kaya mezarlar turistleri cezbediyor

  • Kastamonu'nun kanyonları, pandemiye rağmen turist akınına uğruyor

    Kastamonu'nun kanyonları, pandemiye rağmen turist akınına uğruyor

  • Yaren Leylek ve Adem Amca, 10'uncu yılda da buluştu

    Yaren Leylek ve Adem Amca, 10'uncu yılda da buluştu

  • Tarihin sıfır noktası: Göbeklitepe

    Tarihin sıfır noktası: Göbeklitepe

  • Taşınabilir karavan tipi yayla evlere ilgi arttı! ABD'den bile talep var

    Taşınabilir karavan tipi yayla evlere ilgi arttı! ABD'den bile talep var

  • Doğu'nun "kış cenneti" Erzurum gündüz bembeyaz, gece ise ışıl ışıl

    Doğu'nun "kış cenneti" Erzurum gündüz bembeyaz, gece ise ışıl ışıl

DAHA FAZLA GÖSTER
  • SON DAKİKA
  • CORONA VİRÜS
  • TÜRKİYE
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • SANAT
  • EĞİTİM
  • SEYAHAT
  • Yukarı Git
  • ntv.com.tr
  • Copyright 2020|Tüm Hakları Saklıdır.

KURUMSAL

  • Doğuş Yayın Grubu
  • Kullanım Koşulları
  • Gizlilik Politikası
  • Çerez (Cookie) Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim
  • İzleyici Temsilci
  • Bize Ulaşın
  • İnsan Kaynakları

DYG TELEVİZYONLAR

  • NTV
  • STAR
  • EURO STAR
  • KRAL TV
  • KRAL POP TV

DYG RADYOLAR

  • NTV RADYO
  • KRAL FM
  • KRAL POP
  • EKSEN
  • VOYAGE

DYG DİJİTAL

  • ntv.com.tr
  • ntvspor.net
  • ntvhava.com
  • startv.com.tr
  • kralmuzik.com.tr
  • puhutv.com
  • NTV'yi Keşfedin
  • google-play
  • app-store
  • Huawei App Gallery

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Aynı zamanda analitik çerezler de kullanıyoruz. Çerezleri reddetmek istiyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.

OKUDUM