• ntv.com.tr
  • CANLI İZLE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ntv.com.tr
  • SPOR&SKOR
  • YAŞAM
  • EKONOMİ
  • SEYAHAT
  • SANAT
  • NTV WEBİNAR
  • YAYIN AKIŞI
  • NTV PROGRAMLARI
  • NTV 360
  • MİLLİ PİYANGO
  • CORONA VİRÜS
  • YEREL HABERLER
  • ETİKETLER
  • SON DAKİKA
  • TÜRKİYE
  • NTVPARA - ntv.com.tr
  • DÜNYA
  • N-LIFE - ntv.com.tr
  • TEKNOLOJİ
  • Astroloji ve Burçlar - ntv.com.tr
  • SAĞLIK
  • Spor&Skor - ntv.com.tr
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
  • OTOMOBİL
  • EĞİTİM
  • Haberler
  • Foto Galeri
  • Seyahat Haberleri
  • Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor

Denizli'de kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen Denizli kebabı, yöre halkının yanı sıra gelen yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Denizli'ye gelenler, geleneksel yöntemlerle servis edilen, çatal ve bıçak kullanılmadan tüketilen bu yöresel lezzetin tadına bakmadan kentten ayrılmıyor.

Abone ol
  • Paylaş

Haberler - DHA 28.05.2019 - 16:39

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 1

Denizli'de 1920'li yıllardan bu yana geleneksel yöntemlerle hazırlanan Denizli kebabı, kente gelen ziyaretçilerin yemek tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kentteki Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri Meydanı arasında bulunan alanda onlarca kebapçı, asırlık lezzeti müşterilerinin beğenisine sunuyor. 

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 2

Bir yaşını geçmemiş kuzu etlerinin kullanıldığı Denizli kebabı, tandır ateşinde sakız ağacı ile pişiriliyor. Önce ikiye ardından da 8 veya 10 parçaya ayrılan kuzu etleri, özenle fırına yerleştiriliyor. Ustasına göre değişiklik gösteren pişme süresinin ardından fırından çıkarılan kebaplar, yine sakız ağacından hazırlanan tahta üzerinde satırlar ile doğranıyor.

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 3

Geleneksel yöntemlerle hazırlanan yöresel lezzet; soğan, domates ve lavaş pide eşliğinde müşterilere servis ediliyor. Çatal ve bıçak kullanılmadan tüketilen meşhur Denizli kebabını bir yiyen bu lezzetten vazgeçemiyor.

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 4

DOĞAL BESİ KUZULAR TERCİH EDİLİYOR

Kebap ustası Yalçın Batu, Denizli kebabının lezzetinin uzun yıllardır nesilden nesile aktarıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Sabah erken saatlerde mesaiye başlıyoruz. Dolgu tuğladan yapılan fırını özellikle sakız ağacı odunuyla yakıyoruz. 2-3 santimetre genişliğinde 30-40 santimetre uzunluğundaki şişlere geçirdiğimiz etleri harlı, alevli hali geçtikten sonra fırınımıza atıp, 2-3 saat kadar pişiriyoruz. 

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 5

Kuzunun kaburga, sırt, böbrek yatağı, kürek kemiğinin bulunduğu kısımlar gibi her yeri kullanılabiliyor. Kebabın lezzeti tamamen etiyle alakalıdır. Bir yaşını geçmemiş kuzu eti kullanırız. İçerisine herhangi bir katkı maddesi ve baharat koymadan kara fırında, tamamen sakız ateşiyle birlikte pişiriyoruz. Piştikten sonra satırlarla ince ince kıyıp, lavaş pide arasında servis ediyoruz"

Batu, et olarak ise sadece Denizli ve yöresinde yetişen doğal besi kuzuları tercih ettiklerini vurguladı.

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 6

ÇATAL VE BIÇAK KULLANMADAN YENİYOR

Lokantanın müdürü Şükrü Kerse, Denizli kebabının kentin en meşhur lezzetleri arasında yer aldığını söyledi.

Denizli'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin kebaba yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kerse, "Denizli'ye gelen yerli ve yabancı turistler bu lezzetin tadına bakıyor. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden sırf kebap yemek için şehrimize gelenler oluyor. Aylık 2 bin yabancı turisti lokantamızda ağırlıyoruz. Çinli turistlerin yoğun bir ilgisi oluyor" diye konuştu.

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 7

ABD'den arkadaşıyla birlikte beyaz cennet Pamukkale'yi görmek için kente gelen Veronica Silva (32), "Burada ne yiyebileceğime dair kısa bir araştırma yaptım. Denizli kebabının çok ünlü olduğunu öğrendim. Tadı gerçekten çok güzel. Çatal ve bıçak kullanmadan, ekmeğin içerisine etleri koyarak yiyoruz. Benim için farklı ve güzel bir deneyim oldu" dedi.

Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 8
Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 9
Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 10
Meşhur Denizli kebabı çatal bıçak kullanılmadan tüketiliyor - 11
  • Paylaş
  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Yemek
  • Türkiye
  • Seyahat
  • Yaşam
  • Denizli
  • Gastronomi
  • Gurme

SEYAHAT HABERLERİ

  • Konya'nın denizi Karaburun Plajı tatilcilerin yeni gözdesi oldu

    Konya'nın denizi Karaburun Plajı tatilcilerin yeni gözdesi oldu

  • Türkiye’nin tarihe tanıklık eden 10 köprüsü

    Türkiye’nin tarihe tanıklık eden 10 köprüsü

  • Kurban Bayramı tatili için vizesiz Avrupa rotaları

    Kurban Bayramı tatili için vizesiz Avrupa rotaları

  • Akdamar Adası badem ağaçlarının çiçekleriyle renklendi

    Akdamar Adası badem ağaçlarının çiçekleriyle renklendi

  • Bodrum'da denizin çekilmesiyle Tavşan Adası'na uzanan tarihi surlar ortaya çıktı

    Bodrum'da denizin çekilmesiyle Tavşan Adası'na uzanan tarihi surlar ortaya çıktı

  • Göbeklitepe'ye 1,3 milyon ziyaretçi

    Göbeklitepe'ye 1,3 milyon ziyaretçi

DAHA FAZLA GÖSTER
  • SON DAKİKA
  • TÜRKİYE
  • NTV PARA
  • N-LIFE
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • SPOR&SKOR
  • TEKNOLOJİ
  • SAĞLIK
  • SANAT
  • EĞİTİM
  • SEYAHAT
  • CORONA VİRÜS
  • Yukarı Git
  • ntv.com.tr
  • Copyright 2022|Tüm Hakları Saklıdır.

KURUMSAL

  • Doğuş Yayın Grubu
  • Kullanım Koşulları
  • Gizlilik Politikası
  • Çerez (Cookie) Politikası
  • Reklam
  • Künye
  • İletişim
  • İzleyici Temsilci
  • Bize Ulaşın
  • İnsan Kaynakları

DYG TELEVİZYONLAR

  • NTV
  • STAR
  • EURO STAR
  • KRAL TV
  • KRAL POP TV

DYG RADYOLAR

  • NTV RADYO
  • KRAL FM
  • KRAL POP
  • EKSEN
  • VOYAGE

DYG DİJİTAL

  • ntv.com.tr
  • ntvspor.net
  • ntvhava.com
  • startv.com.tr
  • kralmuzik.com.tr
  • puhutv.com
  • NTV'yi Keşfedin
  • google-play
  • app-store
  • Huawei App Gallery

Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Aynı zamanda analitik çerezler de kullanıyoruz. Çerezleri reddetmek istiyorsanız detaylı bilgi için tıklayınız.

OKUDUM