Dünya'ya çok yaklaştı: 'Yılbaşı Asteroidi' yolda
14.12.2022 16:47
Son Güncelleme: 14.12.2022 17:27
'Yılbaşı Asteroidi' olarak adlandırılan 12 metre genişliğindeki bir gök cismi Dünya’ya doğru yola çıktı. Dünya’ya yaklaşan Asteroit gelecek perşembe günü gezegenimizden de gözlemlenecek. Peki Yılbaşı Asteroidi Dünya'yı nasıl etkileyecek?

Avrupa Uzay Ajansı (EMA) amatör gök bilimcileri resmi olarak 2015 RN35 şeklinde adlandırılan bir göktaşını bulmaya ve görüntülemeye çağırdı.

ESA’dan yapılan sosyal medya paylaşımında, ”Buna nedensiz yere meydan okuma demiyoruz. 2015 RN35, binlerce yıl önce Beytüllahim yıldızının yaptığı gibi göklerde parıldamayacak. Özgürlük Anıtı'ndan daha küçük olan bu asteroit, astronomik ölçeklerde oldukça küçük. Ancak, 30 santimetre çapında ve daha büyük teleskoplar Yılbaşı Asteroidi’nin görüntülerini yakalayabilir” denildi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA KATKIDA BULUNACAK
Bununla birlikte ESA, asteroidin hakkında çok şey bilinmediği için gönderilecek görüntülerin daha önceki bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacağını bildirdi. Ayrıca 2015 RN35'in Dünya'ya en yakın yaklaşımını 680 bin kilometre ile perşembe günü yapacağı ve Dünya'ya bir zararı olmayacağı kaydedildi.

Ajans, uzmanların 2015 RN35’in hangi maddeleri içerdiğinin, tam olarak ne kadar büyük olduğunun ve kendi ekseni etrafında dönüp dönmediğinin bilinmediğini vurguladı.

Araştırmacılar, ayrıca 2015 RN35’in en azından gelecek yüzyılla kadar Dünya’ya çarpmayacağını doğruladıklarını, ancak göktaşının yörüngesinin bilinmediğini vurguladı. Bu belirsizlik ise onun yüz binlerce benzer büyüklükte asteroit gibi olmasını sağlıyor.





YASAL UYARI
PERŞEMBE Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. PERŞEMBE Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.