Facebook kullanıcılarına moments uygulaması zorunlu olacak

Facebook kullanıcılarına moments uygulaması zorunlu olacak

  • 1

    Facebook uygulamasından fotoğraf senkronizasyonunu yakın zamanda kaldırdı. 2012 yılından beri uygulama telefonda kayıtlı olan fotoğrafları otomatik olarak Facebook’a gizli bir klasör oluşturarak yüklüyordu.
  • 2

    Böylelikle hem telefonun depolama alanından tasarruf ediliyordu. Hem de kullanıcılar daha sonra bu fotoğrafları basitçe paylaşabiliyordu.
  • 3

    Artık bu yöntemi geride bırakan Facebook bunun için Moments adında yeni bir uygulama geliştirdi ve bu politikasını açık bir şekilde daha önceden ifade etmişti.
  • 4

    Ancak şirketin açık bir şekilde anlatmadığı ise senkronize edilmiş fotoğraflara ne olacağıydı. Sosyal medya devi, Moments kullanmak istemeyen kullanıcılarına bir zip dosyası ile senkronize edilmiş fotoğrafları indirme seçeneği sundu.
  • 5

    Bu seçeneğin neden sunulduğu apaçık ortada çünkü eğer insanlar yeni uygulamayı kullanmazsa Facebook yüklenen fotoğrafları silecek. Tabi kendi yüklediklerinizi değil gizli albüm şekilde senkronize edilmiş olanları.
  • 6

    Şirket insanlara Moments kullanmaları için belirli bir süre verdi. Zaten bu özelliği kullanan ve Moments’a geçen kullanıcılar için herhangi bir sıkıntı yok.
  • 7

    Ancak fotoğraflarının senkronize olduğunu bile bilmeyen kullanıcılar mevcut ve birçoğu gelen maillerden bu durumu fark etti. Twitter’dan şikayetler yağdı.
  • 8

    Daha önce de ana uygulama üzerinden mesajlaşma özelliği kaldırılıp Messenger duyurulduğunda da aynı şey yaşanmıştı.
  • 9

    Eğer otomatik senkronizasyon özelliğini kullanıyorsanız ya 7 Temmuz’a kadar fotoğraflarınızı indirin ya da Moments uygulamasını kullanmaya başlayın.