Acı biberin faydaları saymakla bitmiyor

Yapılan araştırmalarda acı biber tüketiminin faydalarını ortaya koydu. Uzmanlar acı biber tüketiminin kanser ve kalp rahatsızlığı risklerini azalttığını söyledi.

NTV Haber 06.10.2015 - 10:08

acı-biber.jpg

Biberin faydalarıyla ilgili yıllardır söylenenlere bir yenileri eklendi. Çin Tıp Bilimler Akademisi'nin yaptığı ve yarım milyon kişinin katıldığı  araştırmaya göre, acı biber tüketen kişilerin kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma olasılığı azalıyor. 

Acı biberin kilo vermeye de katkısı var. Acı biberin bu faydaları barındırdığı  'Kapasin' adlı madde. Kapasin  mikroplara karşı da etkili. 

Araştırmada 'Kapasin'in gıda maddelerinin bozulmasına neden olan bakteri ve mikropların yüzde 73'ünü öldürdüğü gözlendi. 

Uzmanlar bunca faydasına rağmen acı biberin  tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurgulamayı da ihmal etmiyor. 

Sayfa Yükleniyor...