Kadının normal fizyolojisinin üzerine, anne karnındaki bebeğin büyümesi de eklendiği için hamilelikte hem beslenmenin hem de enfeksiyon hastalıklarından korunmanın önemi artıyor. Anne adaylarının sonbahar aylarında dikkat etmesi gereken beslenme kurallarına değinen Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, bu dönem artan hastalıkların en önemli doğal ilacının su olduğunu söylüyor: “Su ihtiyacının mevsimi yoktur. Bu nedenle hamilelerin günde 12-14 su bardağı su içmesi gerekir. Enfeksiyon hastalıklarında, ateşli hastalıklarda su doğal ilaçtır. Vücudun detoksifikasyonu yani arındırılması için mutlaka tüketilmelidir.”

YUMURTAYI İHMAL ETMEYİN

“Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve gebelikte artan protein ihtiyacını gidermek için yumurta olmazsa olmazdır” diye konuşan Selçuk, şöyle devam ediyor:
“Yumurta, elzem protein ve yağ asit içeriği ile gebelikte her gün tüketilmesi önerilen bir besindir. Haşlanmış, rafadan veya özellikle C vitamini yüksek sebzeler ile omlet olarak pişirilince grip savar görevi görür. Özellikle ıspanak, soğan, yeşil biber, pırasa, havuç, kabak, karnabahar gibi sebzeler ile omlet, mücver olarak yemek yapılıp çorbalara da ilave edilerek kullanılabilen bir besindir.”

A VİTAMİNİ ANTİOKSİDANDIR, GRİBE KARŞI KORUR

Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşil biber, kayısı gibi sarı, turuncu,
yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamininin güçlü bir antioksidan olduğunu hatırlatan Selçuk, “A vitamini savunma sistemimizi güçlendirmede en önemli rolü üstlenen bir vitamindir. Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesi, herkeste olduğu gibi hamilelerde de hastalıklardan korunmada önemli rol oynar” diyor.

İlişkili Haberler

İlişkili Haberler