İmplantın ömrünü uzatan yöntem Türkiye'de

İmplant tedavisinde, yeni diş protez yapılırken eskiden beri uygulanan metal döküm yöntemi, yerini lazere bıraktı.

İmplantın ömrünü uzatan yöntem Türkiye'de

Türkiye'de son 2-3 aydır uygulanmaya başlanan lazer sinterleme (toz malzemenin basınç altında kısmi ergimeler sağlanarak şekle sokulması) yöntemiyle oluşturulan sabit protezlerle ağızda zamanla ortaya çıkan kemik erimesinin önlenebildiği bildirildi.

Diş kalıplarının eskiden beri metal döküm yöntemiyle alınması, dişlerde zamanla sorunlar ortaya çıkardığını, söz konusu yöntemle, ısıtılan metalin bir kalıbın içine döküldüğünü, ancak, bu şekilde hazırlanan kalıba göre yapılan dişte, büzülmeden kaynaklanan sorunlar ortaya çıktığını belirten Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, Özzeybek, yeni yöntemde ise kalıbın zirkonyum ya da metal tozlarının lazer yöntemiyle birleştirilerek çıkarıldığını, böylece herhangi büzülme meydana gelmediğini söyledi. Özzeybek, yeni yöntemle ilgili şu bilgileri aktardı:

BAŞARI ORANI DAHA YÜKSEK
''İmplant tedavisinde eski yöntemle bu büzülmeyi kontrol altına almamız çok zordu. Halbuki sinterleme yönteminde büzülme olmuyor ve bire bir uygunlukta kalıp çıkarabiliyoruz. Tedavi uygulanacak alan ne kadar geniş olursa olsun bu yöntemle başarı oranı yüksek oluyor. İmplantta protezin tam oturmamasından dolayı kemiğe fazla kuvvet gelmesi halinde, zamanla erime meydana geliyor. Dişin, oturduğu kemikte sıkışma yapmaması çok önemli. Aksi halde protez, kemikte erimeye neden oluyor. Bu, implant sayısının fazla olduğu durumlarda daha önemli. Bu yöntemle kemik erimesi riski en aza iniyor.''

Sayfa Yükleniyor...