Japon bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, siyah çay içerisindeki antioksidantlar özellikle ileri yaşlarda oluşan kemik erimesini önlüyor.

"Osteoporoz" adı verilen ve yaşı ilerlemiş insanlarda görülen kemik erimesi olarak tanımlanan hastalığa karşı siyah çay içmenin faydalı olduğu açıklandı.

Osaka Üniversitesi’nde yapılan ve Keizo Nishikawa tarafından yönetilen araştırmada siyah çaydaki "theaflavin-3" adlı antioksidantın kemik dokusuna zarar veren "metiltransferas" isimli enzimi yok ettiği ve bu şekilde kemiklerin dokusunun güçlü kaldığı tespit edildi.

Japon bilim insanlarının açıklamasına göre fark edilebilir bir gelişme meydana gelmesi için 60 kilo ağırlığında olan bir yetişkinin kemik dokusunu güçlendirmek için günde 20 bardak çay içmesi gerekiyor.