Yargıtay'dan tartışma yaratacak karar

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir hastanın safra kesesiyle ilgili ameliyatta yanlışlıkla onikiparmak bağırsağının delinmesi sonucu yaşımını yitirmesine ilişkin olarak "doktorun sorumlu tutulamayacağına" hükmetti.

Yargıtay'dan tartışma yaratacak karar

Yargıtay tartışma yaratacak bir karara imza attı.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir hastanın safra kesesiyle ilgili ameliyatta yanlışlıkla onikiparmak bağırsağının delinmesi sonucu ölmesinden doktoru sorumlu tutan yerel mahkeme kararını bozdu.

Kurul, kamu hizmeti görmesi nedeniyle davanin doktora açılamayacağına hükmetti.

Bir üniversite hastanesinde safra kesesi iltihabı teşhisiyle ameliyat olan A.E'nin, ağrılarının artmasi ve karnının şişmesi karşısında ameliyati yapan doktor A.K., ''gazı var, geçecek'' diyerek müdahalede bulunmadı. A.E., durumunun ağırlaşması üzerine yeniden ameliyat edildi.

Hasta 6 gün sonra daha da kötüleşti. Stent takıldı ve başka bir hastaneye nakledildi. Bu hastanede ilk ameliyatta hastanın onikiparmak bağırsağının delindiği belirlendi.

Hasta A.E., ameliyattan 3 ay sonra hayatını kaybetti. Hastanın oğlu, doktora toplam 280 bin lira değerinde maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen “doktor kusurlu" raporu üzerine davalı doktorun toplam 190 bin lira tazminat ödemesine hükmetti. Kararın temyiz edilmesi üzerine, Yargıtay 4. Hukuk dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu.

Dosyayi yeniden görüşen yerel mahkeme, ilk kararında direndi. Bunun üzerine dava Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Kurul da davanın doktora açılamayacağına hükmetti.

Sayfa Yükleniyor...