2024 yılının ilk ÖGG sınavı ne zaman? Özel Güvenlik 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi sınav tarihi ve talimatı

2024 Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi sınav tarihleri EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından paylaşıldı. Takvime göre, yılın ilk sınavı şubat ayında gerçekleştirilecek. Peki, yılın ilk ÖGG sınavı ne zaman?

2024 yılının ilk ÖGG sınavı ne zaman? Özel Güvenlik 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi sınav tarihi ve talimatı

Özel Güvenlik 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi sınav tarihi ve talimatı paylaşıldı. Yayımlanan talimata göre, ÖGG yazılı sınavı 24 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. soruları ve cevap anahtarları 27 Şubat tarihinde erişime açılacak.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının planlandığı tarih ise 15 Mart 2024 olarak belirlendi. 

2024 yılının ilk ÖGG sınavı ne zaman? Özel Güvenlik 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi sınav tarihi ve talimatı - 1

SINAVIN UYGULANMASI

Sınav süresi, silahlı sınava girecek kursiyerler için (100 adet genel soru + 25 adet silah bilgisi) 150 dakika, silahsız sınava girecek kursiyerler için (sadece 100 adet genel soru) 120 dakika, silah farkı sınavına girecek kursiyerler için (sadece 25 adet silah bilgisi) 30 dakikadır. Herhangi bir ek süre verilmeyecek. Sınava giren adaylar ilk 30 dakika ve son 20 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek. 

Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacak. Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacak. Soru grupları aynı olan adayların arka arkaya ve yan yana oturmalarına müsaade edilmeyecek.

Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulacak. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplayacak. Değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılacak.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Silah Farkı sınavına katılan adayların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikası bulunan kişilerin silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına silahlı sınav türünden katılacak adayların başarılı sayılabilmeleri için; yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalaması en az 60 puan olması gerekmektedir. Başarı sağlanamaması durumunda sınav sonucu silahsız olarak değerlendirilecektir.

Sayfa Yükleniyor...