Bir işçi ile Mozart’ın ortak özelliği...

Klasik müziği geniş kitlelere, özelliklere gençlere tanıtmak için önemli bir fırsat olan 'Bosch Genç Klasikçiler Festivali' başlıyor.

Bir işçi ile Mozart’ın ortak özelliği...

StüdYOYO Düşlersarar, BOSH sponsorluğunda İstanbul’da yolları çok sık kesişmeyen kişi ve kavramları yan yana getirmek düşüncesi ve hayaliyle oluşturulan Bosch Genç Klasikçiler Festivali’ni hayata geçiriyor.

Özellikle gençlere klasik müziği tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan festivalin tanıtımı için düzenlenen ve bir de mini bir konserin verildiği toplantı, ünlü piyano virtüözü ve besteci Fazıl Say’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantı, festivali tanıtan toplam 10 dakika süren 4 adet kısa filmle başladı. YOYO Düşlersarar kurucusu Şafak Taner amaçlarının klasik müziği sanayi insanına ulaştırmak olduğnu söyledi. Taner, ayrıca klasik müziğin gelir düzeyi yüksek kesime hitap ettiği fikrini yıkmak istediklerini, işçiler ve gelirleri daha düşük kesimin kendilerine ne sunulursa onları almak zorunda kaldıklarının altını çizdi. Klasik müziği topluma yerleştirmek için en önemli hedeflerin gençler olduğunu belirten Taner, bu yıl festival 6 çocuğa 1 yıl süreli müzik eğitimi bursu vereceklerini açıkladı.

Daha sonra söz alan Fazıl Say ise halktan aldığı tepkilerden umutlu olduğunu dile getirdi. Klasik müzik konserlerinin sanıldığı kadar pahalı olmadığını söyleyen Say, bu müziğin topluma yayılamamasının tanıtım eksikliğine ve alışkanlıklardan vazgeçilememesine bağladı. Say, konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bir sanayii işçisinin ve Mozart’ın ortak özellği nedir diye sorarsanız insan ve müzik diyebiliriz. Bu festivalde bu temanın üstüne gidiyoruz ve klasik müziği topluma yaymaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve devlet kurumlarının en fazla destek vermesi gereken festivallerden biri budur. Çünkü müziğin toplumun ilerlemesinde rolü oldukça büyük.”

GENÇ MÜZİSYENLER İÇİN İNTERNET PORTALI
Bosch Genç Klasikçiler Festivali, profesyonel sanatçıların yanı sıra Türk ve yabancı genç yeteneklere, çocuklara odaklanan bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. gencklasikciler.org adlı web sitesinde fikirlerini paylaşma imkanı bulan gençler ücretsiz konserler de verecek.

Bir işçi ile Mozart’ın ortak özelliği...  - 1 Toplantı genç yeteneklerin verdiği konserle sona erdi.


BİR HAFTALIK KLASİK MÜZİK ŞENLİĞİ
Bosch Genç Klasikçiler Festivali, 21 Mart Pazar akşamı 19.00’da, Seyrantepe Sanayi Mahallesi’ndeki StüdYOYO’da gerçekleştirilecek konser ile başlayacak. Burçin Büke, Birsen & Özcan Ulucan, Cem Mansur, Fazıl Say, Gülsin Onay ve Şirin Pancaroğlu’nun onur konukları olacağı ve toplam 116 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek festival, “sanat ve Seyrantepe”, “gençlik ve klasik müzik”, “klasik müzik ve gündelik yaşam” gibi birbirine uzak ikilileri aynı platformda buluşturacak. Uluslararası başarılar elde etmiş 25 genç Yunanlı sanatçıyı da ağırlayacak.

METRODA KLASİK MÜZİK
Festival kapsamında 21 – 29 Mart boyunca çeşitli mekanlarda klasik müzik konserleri verilecek. Konser mekanlarından en ilginci ise İstanbul Metrosu’ndaki özel olarak giydirilmiş vagonlar. Bu sayede metro yolcuları, duraklar arasında klasik müzik dinleme imkanı bulacak. Ayrıca, Seyrantepe’de belirlenmiş 6 ilköğretim okulunun konferans ve spor salonları ve StüdYOYO’da verilecek konserler, gençleri, işçileri, akademisyenleri, özetle sokaktaki herkesi klasik müziğin ahenginde buluşturacak.

Sayfa Yükleniyor...