Bu da yer üstündeki facia

Balıkesir’deki faciada yaralanan madenciler, yanık merkezi ve uzman doktor olmaması nedeniyle kilometrelerce uzaktaki hastanelere sevk edildi. Cesetler soğuk hava deposunda elmalarla yan yana bekletilirken, ölen mühendis de bagajda taşındı.

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 13 kişinin öldüğü, 18 kişinin de yaralandı grizu patlamasıyla ilgili olarak NTV’ye konuştu.


Kazanın ardından yaşanan aksaklık ve eksikliklere dikkat çeken Torun, şöyle konuştu:

“Kaza sonrasında hastanenin yetersiz olduğunu gördük. Uzman hekim bile yok. Patlamada yanan insanlar Balıkesir, İzmit, İstanbul ve Denizli'ye gönderilmek durumunda kaldılar.

İşin daha da kötüsü; biz şu anda vefat eden maden mühendisi arkadaşımız için ambulans bulamadık. Bir taksinin bagajında götürüyoruz. Ne yazık ki, böyle bir gerçekle karşı karşıyayız.

Cesetler, soğuk hava deposunda gece boyunca elmaların yanına istiflendi. İnsana değer verilen ülkede bunların olmaması gerekiyor.”

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Torun’un iddialarına NTV’de yanıt veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan ise şunları söyledi:

“Biz her türlü yardımın, her türlü ihtiyacın giderilmesi talimatı vererek gece 04.30’da oradan ayrıldık. Maden mühendisinin ailesi cenazeyi kendisi almak istedi. Sadece 'polis bize yol göstersin' talebinde bulundular. Kendi araçlarıyla cenaze nakil işlemini gerçekleştirme girişiminde bulundular. Devletin burada hiçbir şeyi yok. Her yaralı ve her cenaze, bir ambulansla intikal ettirildi.

Maden Mühendisleri Odası Başkanı’nın ‘Yanık merkezi ve uzman doktor bile yok’ demesini abesle iştikal olarak değerlendiriyorum. Balıkesir ve Bursa’da bile yokken Dursunbey’de olması...

Topladıkları aidatla lütfen oraya bir yanık merkezi kursunlar, biz de onların el ve ayaklarını öpelim.”

AKDAĞ: İLÇE HASTANESİ KALDIRAMAZDI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ da iddialarla ilgili olarak patlamanın olduğu bölgeye yakın ilçede bir hastane bulunduğunu, ama böylesi büyük bir olayda bir ilçe hastanesinin işin tamamını üstlenemeyeceğini söyledi.

Ambulansların süratle olay yerine intikal ettiğini ve yaralıların 3. derece yoğun yanık bakımının yapılabileceği hastanelere nakledildiğini vurgulayan Akdağ, 'de son yıllarda yanık yoğun bakımıyla ilgili ciddi gelişmeler sağlandığını, 112 kontrolünde gerekli düzenlemeler yapılarak yaralıların bu yoğun bakım merkezlerine intikal ettirildiğini kaydetti.

Akdağ, yaralıların hastaneye intikal edinceye kadar bakımlarının ambulanslarda sürdürüldüğünü, söz konusu olay sonrası çok sayıda yaralının süratle çevre merkezlere sevk edildiğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...