'CHP mi Sarıgül'e, Sarıgül mü CHP'ye katıldı?'

Mustafa Sarıgül, sosyal medyada yayılan "CHP Sarıgül'e katıldı" söylemlerine yanıt verdi. Sarıgül, "CHP bir kurumdur ve CHP'ye katılmaktan onur duyarım" dedi.

'CHP mi Sarıgül'e, Sarıgül mü CHP'ye katıldı?'

Yeniden CHP'ye katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kral FM'in konuğu oldu.

Kral Grup Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtlayan Sarıgül, sosyal medyada ve basında sıkça kullanılan "CHP, Sarıgül'e katıldı" ifadesine yanıt verdi.

Sarıgül'ün "Gezegen Mehmet"in sorularına verdiği yanıtlar şöyle;

Sarıgül mü CHP'ye katıldı, CHP mi Sarıgül'e katıldı?

CHP önemli bir kurum, Sarıgül CHP mektebinin bir talebesi, Sarıgül CHP'ye 1975 yılında katıldı. Sadece geçmiş dönemde ihraç edildiğim için 8.5 yıllık bir ara oldu ama mutlu sonlandı. CHP bir kurumdur ve kişiler o kuruma katılır, bundan da şeref duyar. 9 Kasım'da Allah'ım izin verirse, Ankara'da CHP Genel Merkezi önünde olacağız. Bunu söyleyen basın mensubu arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum, o bir detaydır, önemli olan bu katılımın 'ye neler katacağıdır. Buna bakmak lazım. Bu katılım, Türkiye'yi demokratik dünya ile buluşturabilecek mi ona bakmamız lazım.

Sarıgül ihraç edildi. Peki Sarıgül suç mu işledi? Sarıgül af mı edildi?

Yeni bir sayfa açıldı, Sarıgül suç işleyecek bir şey yapmadı. Eskiden yumruğumu kaldırdığım zaman masaya vuruyordum, şimdi cebime geri sokuyorum. Bunu öğrendim zaman geçtikçe. 44 arkadaşım olumlu kullandı, 10 arkadaşım olumlu kullanmadı, o kardeşlerimizi de ikna edeceğiz inşallah. Genel sandıktan çıkarak ikna edeceğiz.

Adaylığınızla ilgili kesin bir cevap aldınız mı İstanbul’la ilgili?
Adaylık koltuktur. Sarıgül koltuğun peşinde koşmaz, demokratik Türkiye'nin peşinde koşar. Benim çıkan bir kitabım var; o kitapta rütbelerini 18 yaşında almış 30 yaşında Türkiye'nin en genç milletvekili olmuş. Ön seçimde önce partili arkadaşlarının sonra halkın sandığından çıkmış. Benim rütbe heyecanım yok. Genel merkezin değerlendirmesidir.

Bir pazarlık yapıldı mı?
Tabii ki yapıldı. Türkiye'nin selameti, mutluluğu pazarlığı yapıldı. Koltuk pazarlığı yapılmadı. Biz Ahmet’in Mehmet’in koltuğunu konuşamayız. Biz laikliği nasıl koruyabiliriz, ülkemize neler yapabiliriz, camilerimizde cem evlerimizde sinagoglarımızda başı açık kapalı kardeşlerimizde bizim. Ben aday olmak için siyasi hareket içinde değilim. Ben bugüne kadar geldiğim bütün görevleri yurttaşlarımızın takdiri ile geldim. Makam-mevki heyecanım yok. Olsaydı eğer Şişli’de devam ederdim.

Dini söylemleriniz var aynı zamanda laiksiniz. Kimi zaman kilisede görüyoruz, bizi şaşırtıyorsunuz. Sizinle ilgili en çok bilinen yön cenazelere katılmak. CHP bu söylemlerden çok uzak.

Eskiden bu soruları sorduğunuz zaman araya girerdim, hemen cevap vermek isterdim ama artık sabırla bekliyorum sorunuzu bitirmeyi. Ben her zaman inançlara saygılı laikliği savunuyorum. Sonuçta T..  laikliği kabul etmemiş olsaydı, 50 İslam ülkesi arasında ianançlara saygılı tek ülke Türkiye. Ne kadar ileride olduğumuzu görüyoruz. O yüzden her zaman inançlara bağlı laikliği savunuyorum. CHP de eskiden beri bu konularda bu şekilde düşünür.

Peki sokakta neden CHP dine karşı gibi bir algı var?

Geçen hafta başörtülü kardeşlerimizin parlamentoya girmesi konuşuldu ve CHP olumlu bir davranış sergilendi. Seçime 3 ay kala böyle bir şey yapılmasını doğru bulmuyorum, yapılması doğru ama keşke seçimden önce yapılmasa bunlar.

Diyelim ki aday oldunuz ve seçimi kazandınız, İBB oldunuz. Başbakan ülkeyi yönetiyor, AK Parti hükümeti var. İstanbul'da işler aksar gibi durum olur mu? Şişli'deki belediye başkanlığı döneminizde böyle bir aksama yaşadınız mı?

Ben 14.5 yıldır belediye başkanıyım, uzun yıllardan beri AK Parti ile çalışıyorum. Sayın Başbakan artık dünya lideri artık İstanbul’la ilgilenmez. Seçilen belediye başkanı görevlerini yerine getirecek. Demokrasilerde herkes aynı partiden olursa demokrasi olmaz.

Sayfa Yükleniyor...