'Gül'ü yargılama kararı kaldırılsın'

Adalet Bakanlığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ''Kayıp Trilyon Davası''ndan istediği yargılama kararının kaldırılması istemi ile Yargıtay' a başvurdu.

'Gül'ü yargılama kararı kaldırılsın'

Adli yıl açılış resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ''kayıp trilyon davasında'' verilen yargılama kararının kanun yararına bozulması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini açıkladı.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da gerekli çalışmayı yaptıktan sonra herhangi bir tebliğname düzenlemeden dosyanın ilgili Ceza Dairesi'ne gönderileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, hakkında dava açılıp açılmayacağına Yargıtay 11. Ceza Dairesi karar verecek. Dairenin Gül hakkındaki yargılama kararına uyması durumunda Cumhurbaşkanı hakkında kayıp trilyon davası nedeniyle evrakta sahtecilikten dava açılacak.

Gül hakkındaki kararın bozulması durumunda ise yargılama kararı ortadan kalkacak. Her iki karara da Yargıtay Başsavcılığı’nın itiraz hakkı bulunuyor. Bu durumda nihai kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu verecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında kayıp trilyon davası nedeniyle özel evrakta sahtecilik iddiasıyla yapılan soruşturmada takipsizlik kararı vermiş. Bu karara yapılan itirazı değerlendiren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi takipsizlik kararını kaldırarak Gül' ün sahtecilik suçundan yargılanması yönünde karar vermişti. Karara direnen Ankara Başsavcılığı ise kararın kanun yararına bozulması istemi ile Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu.

Adli yıl açılış resepsiyonunda NTV'nin sorularını yanıtlayan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Adalet Bakanlığı’nın talebini "Hukukun önünün açılması açısından olumlu bir gelişme" olarak değerlendirdi.

Sayfa Yükleniyor...