Kurtulmuş: E-muhtıra AKP'ye oy kazandırdı

İnternet medyası temsilcileriyle biraraya gelen Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, "E-muhtıra, Cumhuriyet mitingleri ve 367 garabeti AKP'nin oylarını yüzde 26'dan yüzde 47’ye çıkardı" dedi.

Kurtulmuş: E-muhtıra AKP'ye oy kazandırdı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş internet medyası temsilcileriyle biraraya geldi.

Kurtulmuş sohbet toplantısında Saadet Partisi’ndeki son gelişmeler ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 1 senedir referandumun siyasi kamplaşma meselesi yapılmamasını söylediklerini ifade eden Kurtulmuş, "Bu konu ne muhalefet tarafından hükümeti yıpratmak için kullanılmalı, ne de hükümet tarafından da icraatın içinden şekline dönüştürülmelidir” dedi.

Anayasa değişikliğine halk oylamasında evet diyeceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Biz anayasa değişikliklerine 'SP olarak evet yetmez ama evet' diyoruz" dedi.

12 Eylül'de 'evet' deyip 13 Eylül'de 'hayır' diyerek yeni bir anayasa için çalışacaklarını belirten Kurtulmuş, "referanduma evet ama AKP’ye hayır" dediklerini de tekrarladı.

Kurtulmuş, yaşanılan dönemde siyasi partilerin terör konusunda iyi bir görüntü veremediğini savunurken şöyle konuştu: "İktidar partisi 'pusulası şaşırmış bir gemi' gibi açılıma başladı ancak devamını getiremedi. Keşke bu süreçleri makul ve diyalog kanalları açık şekilde geçirebilseydi."

İnegöl ve Dörtyol olaylarının son derece vahim olduğunu kaydeden Kurtulmuş terörün bugün geldiği noktanın terörün dördüncü adımı olduğunu söyledi. Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Birinci adımda 12 Eylül işkencehaneleri PKK’yı ciddi bir örgüt haline getirdi. İkinci adımda, köylerin boşaltılması gibi olaylar PKK’nın sempatizan kitlesini geliştirdi. Üçüncü adımda PKK batıda siyasallaştı. Dörtyol ve İnegöl olayları daha önce denenmiş prova edilmiş olayların tekrarı gibi görülüyor. Taşıdığı potansiyel bakımından biz belki buna terörün dördüncü adımı diyebiliriz."

'HAYAT SADECE POLİTİKADAN İBARET DEĞİL'
Bir soru üzerine Saadet Partisi’nin 11 Temmuz’daki kongresine değinen Kurtulmuş, "Bu süreçte böyle bir tavır içine neden girildiğini ben de anlamadım. Bu süreçte bana da ağır gelen sözler söylendi. Ben şunu söyledim, ‘Hayat sadece politikadan ibaret değil. Hiç kimse sonradan mahcup olacağı sözler söylemesin’ Bu süreçte herkes milletin önünde sınava tabi tutuluyor" dedi.

Delegenin iradesine saygı göstermek zorunda olduklarını kaydeden Kurtulmuş Genel İdare Kurulu’nun en makul zamanda kongre kararını almasını beklediğini söyledi.

'KİLİT PARTİYİZ'
İnternet medyasının temsilcileriyle yaptığı toplantıda seçim ittifakı söylentilerine de değinen Kurtulmuş, "Sayın Baykal Genel Başkan olduğu dönemde ‘SP ile koalisyon yapabiliriz’ demişti. Daha sonra Demokrat Parti ve diğer partilerle seçim ittifakı kuracağımız yazıldı çizildi. Bundan sonra SP olmadan Türkiye’de siyasi denklem kurulamayacaktır. SP Türkiye’nin kilit partisi konumuna gelmiştir. Ancak kimseyle hiçbir seçim ittifakını konuşmadık" dedi.

Son günlerde tekrar gündeme gelen 27 Nisan bildirisine değinen Kurtulmuş, AKP’nin şimdi e-muhtırayı alenen konuştuğunu ama esas o dönemde konuşması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, "Başbakan’ın o zaman dediği gibi oyları yüzde 26’ya düşmüş bir AKP varken e-muhtıra, Cumhuriyet mitingleri, 367 garabeti derken seçimlerden yüzde 47’yi gören bir AKP çıktı" dedi.

27 Nisan bildirisinin hükümetin dediği gibi bir hassasiyet mesajı olmadığını tam anlamıyla bir muhtıra olduğunu ancak siyasi destek görmediğini kaydeden Kurtulmuş, "27 Nisan muhtırası siyasi destek görseydi neler olacağını hep beraber görürdük" dedi.

Sayfa Yükleniyor...