Ramazan imsakiyesi banner
İFTARA KALAN SÜRE

Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu davasında 10 yıl hapis

13.04.2022 11:43

Son Güncelleme: 13.04.2022 13:11

Ümitcan Uygun'a Esra Hankulu davasında 10 yıl hapis
DHA

SON DAKİKA HABERİ: Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili davada savcının hakkında müebbet istediği Ümitcan Uygun, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İlişkili Haberler
Esra Hankulu davasında sanık Ümitcan Uygun'un SIM kartları değiştirdiği ortaya çıktı
Esra Hankulu davasında sanık Ümitcan Uygun'un SIM kartları değiştirdiği ortaya çıktı
Haberi Görüntüle

Son dakika haberi!

Ankara'da Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili yargılandığı davada sanık Ümitcan Uygun 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin Ümitcan Uygun'un da aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Sanık Ümitcan Uygun son savunmasında, kimseyi öldürmediğini iddia ederek, "Doğru er ya da geç ortaya çıkacaktır, suçsuzum." dedi.

Mahkeme heyeti, Uygun'u, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

SAVCI MÜEBBET İSTEMİŞTİ

Savcı ise Ümitcan Uygun'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

TAKDİR İNDİRİMLİ CEZA

Mahkeme Heyeti ayrıca, olay esnasında "suç delillerini karartmakla" suçlanan sanıklar Furkan Gürgil ve Dilan Civelek'e de takdir indirimi yaparak 1 ay 6'şar gün hapis cezası verdi.

3 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelene olayda Esra Hankulu Ankara’ nın Mamak ilçesinde sanıkların da bulunduğu evde ölü bulunmuştu.

Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C. gözaltına alınmıştı.