Ramazan imsakiyesi banner
İFTARA KALAN SÜRE

Muğla'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda bir kişi yakalandı

12.10.2021 19:08

Son Güncelleme: 12.10.2021 19:08

Muğla'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda bir kişi yakalandı
Anadolu Ajansı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda bir şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Orhaniye Mahallesi'nde bir kişinin yasa dışı yollarla temin ettiği çok sayıda heykeli, 2 milyon lira karşılığında satmak için müşteri aradığı iddiası üzerine çalışma başlattı.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekiplerin yaptığı aramada, Helenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 7 insan figürü ve 3 bronz heykel ele geçirildi.

Operasyonda U.Ü. gözaltına alındı.

YASAL UYARI

MENTEŞE Haberleri içerisinde yayınlanan yerel haberler AA, DHA ve İHA ajanslarından alınmaktadır. Bu haber içeriği, ntv.com.tr editörlerinin haber içeriğinde hiçbir editoryal müdahalesi olmadan yayına alınmıştır. MENTEŞE Haberleri içerisinde yer alan tüm haberlerle ilgili hukuki muhatap haberi geçen ajanslardır.