ABD, İsrail ve Yunanistan'dan ortak tatbikat

ABD ve İsrail, Yunanistan'ın da katılımıyla Doğu Akdeniz'de "Noble Dina" adlı askeri tatbikat başlattı. Girit'te başlayan askeri tatbikat İsrail'in Hayfa limanında son bulacak.

Haberler 28.03.2012 - 15:59

Yunan medyası, pazartesi günü Girit Adası'ndaki Amerikan Suda askeri üssünde başlayan ve 5 Nisan'a kadar sürecek tatbikatın ilk aşamasının Meis Adası (Kastellorizo) ve Kıbrıs'ın güneyinde gelişeceğini belirtti.

Yaklaşık bir hafta sürecek ortak tatbikat İsrail'in Hayfa limanına kadar uzanacak. 

Yunan medyasındaki haberlerde, 2010 yılına ABD ile İsrail arasında yapılan "Noble Dina" tatbikatına ilk kez geçtiğimiz yıl İsrail tarafından davet edilen Yunanistan'ın, tatbikatın ilk aşamasına 4 adet F-16, bir firkateyn ve bir denizaltı ile katıldığını vurguladı.

Tatbikatta üç ülkeden toplam 10 adet savaş gemisi ve savaş uçakları, helikopterler ve diğer hava araçları katılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız