ABD'den Barzani'ye petrol freni

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak'ın herhangi bir kesiminden petrol ihracatını desteklemediklerini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.11.2013 - 09:41

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki'ye, günlük basın brifinginde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani'nin dün Türkiye'deki temasları da soruldu.

Bir gazetecinin, "Barzani'nin bir boru hattı üzerinden Kuzey Irak'tan Türkiye'ye yeni yıldan önce petrol pompalanmaya başlayacağı yönündeki" açıklamasını hatırlatması üzerine Psaki, bu konuya yaklaşımlarında bir değişiklik bulunmadığını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Psaki, "Bu konudaki pozisyonumuz değişmedi. Irak federal hükümetinin onayı olmadan Irak'ın herhangi bir kesiminden petrol ihracını desteklemiyoruz. Irak federal hükümeti ve Kürt bölgesel yönetimini anayasal bir çözüme varmaya çağırmayı sürdürüyoruz" yanıtını verdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız