AB'den İspanya yeni Başbakanı Sanchez'e tebrik

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yeni İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'e tebrik mektubu gönderdi.

Haberler Anadolu Ajansı 01.06.2018 - 15:35 Son Güncelleme : 01.06.2018 - 15:44

AB Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, günlük basın brifinginde, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in İspanya'nın yeni başbakanı Pedro Sanchez'e gönderdiği tebrik mektubunda yeni hükümete "güven duyduğunu" dile getirdiğini aktardı.

İspanya'da bugün ana muhalefet partisinin verdiği gensorunun kabul edilmesiyle Mariano Rajoy hükümeti düşerken, ülkenin yeni başbakanı İspanya Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez oldu.

Böylece Rajoy'un 6 yıllık başbakanlığı sona ererken, 2011 seçimlerinde kaybetmelerinin ardından sosyalistler iktidara yeniden gelmiş oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız