AB'nin yeni dönem başkanı Hollanda

Hollanda, 1 Ocak tarihi itibariyle AB'nin dönem başkanlığını Lüksemburg'dan devraldı.

Haberler 01.01.2016 - 14:00

Hollanda'nın AB'ye dönem başkanlığı yapacağı altı ay boyunca göç ve iltica politikasına öncelik verecek. Hollanda'nın dönem başkanlığı süresince Türkiye ile ilişkilerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

AB dönem başkanlığı vesilesiyle bir prensip metni açıklayan Hollanda hükümeti, terör tehdidi ve sığınmacı akını nedeniyle AB'nin bir arada kalması için mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. AB'nin sürekli olarak bir sınav verdiğine dikkat çekilen metinde, Avrupa'da yükselişte olan aşırı sağcılığın ve Avrupa şüphecilerinin AB'nin birliğine gölge düşürdüğü kaydedildi.

12 yıl aradan sonra 12'nci kez dönem başkanı olan Hollanda bu görevi Lüksemburg'dan devraldı. AB'de dönem başkanı olan ülkeler dönem başkanlığını altı ay süreyle yürütüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız