Afganistan'da Taliban ile DAEŞ çatıştı: 19 ölü

Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinin Derzab ilçesinde terör örgütü DAEŞ ile Taliban arasında çıkan çatışmada 19 kişi hayatını kaybetti. Ülkede meydana gelen 2 ayrı saldırıda 16 kişi öldü.

Haberler Anadolu Ajansı 31.07.2018 - 17:56

Cüzcan Emniyet Amiri Abdul Hafiz Haşi, Taliban militanlarının, DAEŞ'in Afganistan'ın kuzeyindeki en büyük eğitim kampı Serdere'ye saldırmasının ardından çatışma çıktığını belirtti.

Çatışmada 11 DAEŞ üyesiyle 8 Taliban militanının öldüğünü kaydeden Haşi, 6 DAEŞ mensubuyla 5 Taliban üyesinin de yaralandığını söyledi.

Haşi, saldırı sonucu DAEŞ'in söz konusu kampının Taliban'ın kontrolüne geçtiğini kaydetti.

GÖÇMENLER BAŞKANLIĞI'NA SALDIRI: 5 ÖLÜ 

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin merkezi Celalabad kentindeki Göçmenler Başkanlığı binasına düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 5 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

BOMBALI SALDIRI: 11 ÖLÜ

Afganistan'ın batısındaki Farah vilayetinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 11 sivil hayatını kaybetti. Saldırıda 38 kişi yaralanırken, bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız