Ahmedinejad'la başı açık röportaj

İran'da Ahmedinejad’la röportaj yaparken başını açan İspanyol gazeteci, paylaşım sitelerinde "kahraman", İran'da ise "küstah" ilan edildi.

Haberler 18.03.2011 - 07:06

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İspanya’nın devlet televizyonu RTE’nin kadın muhabiri Ana Pastor’a röportaj verdi. Tahran’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan röportaj sırasında kadın gazetecinin başörtüsü düştü. Ahmedinejad, konuya aldırmadan konuşmasına devam ederken yardımcıları da olaya müdahale etmedi.

Dakikalarca başı açık olarak Ahmedinejad’ın önünde oturan bu görüntü ülkedeki bazı muhafazakâr çevrelerin tepkisine neden oldu. Muhafazakârlara bağlı bazı haber siteleri Ahmedinejad ve yardımcılarına konuya tepki göstermedikleri için eleştirirken, bazı çevreler İspanyol gazeteciyi bilinçli olarak başını açtığını savunarak “küstahlıkla” suçladı.

İspanyol gazeteci, internet üzerinden yaptığı savunmada, olayda kasıt bulunmadığını, röportaja odaklandığı için başörtüsünün düştüğünün farkına varmadığını bildirdi. Pastor, sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı bu davranışından dolayı taraftarları tarafından 'kahraman' ilan edildi.

FACEBOOK'TA NELER YAZILDI?
Ana Pastor adına açılan Facebook sayfalarına alkış mesajları yağdı. Bazıları şöyle:

"Tebrikler Ana! Büyük gazetecilik yaptın... Seni izlemek zevkti."

"Gazetecilik için yeniden umutlandım."

"Mükemmel!"

"Bravo Ana Pastor! Bu ülkede gazetecilik yaptığın için çok teşekkürler."

"Röportajı izlerken Ana’nın yaşadığı gerginliği hissedebildim. Tebrikler!"

"Röportajı dağıtmayacak kadar işinize tutkulu olduğunuzu hissettik."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız