Almanya'da koalisyon hükümetinde "İncirlik" çatlağı

Türkiye ile yaşanan İncirlik gerilimi Alman koalisyon ortakları arasında gerginliğe yol açt. Koalisyon ortağı Sosyal Demokratlar Alman askerlerinin İncirlik'ten bir an önce çekilmesini talep ediyor.

Haberler 30.05.2017 - 12:13

Sosyal Demokrat Parti konuyu bugün Meclis grubunda düzenlenecek oturumda ele alacak. Oturumda Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesini öngören bir karar alınması bekleniyor.

Koalisyonun büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik CDU ise Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesiyle ilgili kararın aceleye getirilmemesi uyarısında bulundu.

CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, "Sosyal Demokratların biraz da seçim taktiği uyguladığı anlaşılıyor ki, biz bunda yokuz ” dedi.

Almanya hükümetinin askerlerin İncirlik'ten çekilip çekilmeyeceğine iki hafta içinde karar vermesi bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız