Almanya'da seçim vaadi: Türkiye'ye karşıyız

Almanya'da iktidardaki Hristiyan Demokratlar, yeni seçim programlarında Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olduklarını vurguladılar.

Haberler 19.06.2013 - 06:48

Almanya’da, Hristiyan Demokratik Birlik ve Hristiyan Sosyal Birlik partileri, eylül ayındaki seçim öncesinde parti programlarını şekillendirdi.

Basına sızan taslakta, iki partinin de Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı oldukları vurgulandı.

Programda, "Avrupa Birliği kriterlerini karşılamadığı ve birlik için yük olacağı düşüncesiyle Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini reddediyoruz" denildi.

Türkiye'den Avrupa Birliği'nin kaldıramayacağı kadar büyük bir yük olarak bahsedilirken, Hristiyan Demokratlar, sadece Türkiye ile dış politika ve güvenlik alanlarında yakın işbirliğinden yana olduklarını kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız